Notícies
Foto: Guillermo Calliero.
09 d'agost del 2018
Aplaçada per les previsions de pluja l’actuació del septet de Jazz postindustrial ((Seismic)), del saxofonista Ivan Sáez
El concert, que havia de cloure aquest dijous el Jazzfest, es farà el 9 de setembre
L’entitat Oiljazz, organitzadora del festival JazzFest, ha decidit aplaçar el concert que havia de fer-se aquest dijous a la nit a l’exterior de la Pallissa de l'Era del Senyor per la predicció meteorològica que ha alertat d'intenses pluges.

El cicle estable de concerts de jazz ,que organitza durant tot l’any l’entitat altafullenca Oiljazz, l’Altafujazz, s’ha transformat aquest mes d’agost i ha pres el format de festival amb dos dies de durada, dimecres 8 d’agost i aquest dijous 9.

La predicció de fortes pluges per aquest vespre, però, ha fet decidit l’organització a aplaçar el concert d’aquest dijous fins al pròxim 9 de setembre a les 9 del vespre a l’Exterior de l’Era del Senyor, com ha informat Toni Pla, programador musical de l’Altafujazz i del Jazzfest.

D’aquí a un mes just, doncs, Altafulla podrà gaudir del septet de Jazz postindustrial ((Seismic)), un projecte liderat pel saxofonista de Miranda de Ebro afincat a Reus, Ivan Sáez, que havia d’estrenar-se aquests dijous a Altafulla, de manera inèdita, i per primera vegada a tot el territori. La cita, però, haurà d’esperar.

El projecte del saxo baríton Iván Sáez, en un paper de solista, junta en secció a quatre instruments de vent de to greu: el saxòfon baríton, la tuba, el trombó i el flugabone.

El Jazzfest d’Altafulla va inaugurar-se aquest dimecres 8 d’agost amb el concert del trompetista Guillermo Calliero South American Project (S.A.P), una formació que fusiona amb encert la música sudamericana amb el jazz. Un concert marcat, també, per les inclemències meteorològiques que van convertir la sessió "en un magnífic acústic", com ha assegurat Toni Pla.

Unes 120 persones van aplegar-se a l’exterior de l’Era del Senyor per escoltar la fusió latinjazz que fa Guillermo Calliero, un dels trompetistes més respectats de l’escena jazzística sudamericana i europea.

Guillermo Calliero South American Project (S.A.P) són cinc músics de llarga trajectòria dins l’espectre jazzístic català, estatal i internacional, que han unit el seu bagatge musical per presentar el projecte del trompetista argentí resident a Barcelona, Guillermo Calliero.

La proposta que en resulta és un mestissatge d'estils com el tango argentí, la milonga, la samba, la chacarera i la salsa

A Altafulla han presentat el seu treball South American Project Vol. 1 (Fresh Sound World Jazz, 2017), un disc que compta amb col•laboracions tan especials com la de Bobby Shew, Luis Salinas, Horacio Fumero, Roger Blàvia, Toni Belenger i Humberto Caballo Perdomo.

A banda, però, l’entitat Oiljazz, a través del cicle estable de concerts l’Altafujazz, ha preparat dos concerts de jazz més durant aquest mes d’agost a l’espai Dansclass d’Altafulla, amb Kanan, Foster & Arnedo Trio el 18 d’agost i la percussionista Tina Raymon, que actuarà el dia 19.
Toni Pla, responsable d'Altafujazz
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla