Notícies
Foto: Ventus Quintet.
10 d'agost del 2018
Els instruments de vent protagonitzen aquest dissabte el concert del 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla
Ventus Quintet faran sonar Mozart, Bizet o Rossini amb la flauta, el fagot, l’oboè, el clarinet i la trompa
Rossini, Verdi, Grieg o Bizet són alguns dels autors clàssics que es podran sentir aquest dissabte a la plaça de l’Església, en el marc del 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla, el FIM, que arriba gairebé a l’equador de la seva celebració, amb un total de set concerts que s’estan fent durant el mes d’agost al municipi.

Ventus Quintet, una agrupació nascuda al 2001 formada per músics amb un bagatge cultural i artístic molt dilatat, han fet gires en diferents països europeus, i interpretaran a Altafulla, entre d’altres “Las bodas de Figaro” de Mozart; “Il Barbieri di Siviglia”, de Rossini; o “L’Arlesienne” de Bizet, amb instruments de vent: la flauta, l’oboè, el clarinet, la trompa i el fagot.

Ventus Quintet han actuat en les festivals més prestigiosos: el Festival Mozart de Salzburg, el Festival de Torí, el Grieg a Bergen de Noruega, el Lugano de Suïssa o l’Sttutgart d’Alemanya, i aquest dissabte a les 10 de la nit hi haurà l’ocasió de gaudir de les seves interpretacions a Altafulla.

Després del concert de dissabte, la propera parada del FIM, organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, serà el 14 d’agost, amb la soprano Soledad Cardoso, acompanyada d’un grup de música de cambra i el prestigiós flautista Claudi Arimany, que interpretarà Bach o Haendel.

La música i el ball andalusos també tindran el seu espai en el FIM, en el concert del 21 d’agost, amb la formació ”Passió Andalusa”.

El 31è Festival Internacional de Música d’Altafulla clourà el 29 d’agost amb el Friedrich Piano Trio que portarà a la plaça de l’Església “L’Herència del Romanticisme en la música de Cambra del segle XX”. Un programa de luxe que permet sentir música de qualitat durant les nits d’agost.

L’esdeveniment, amb la direcció artística del prestigiós flautista Claudi Arimany i el Mestre compositor Albert Sardà, aposta en aquesta 31a edició per posades en escena musicals de luxe; es celebra fins al 29 d’agost a la plaça de l’Església i que està portant al municipi un total de set concerts que combinen diferents estils dins la música clàssica.

Les entrades per al concert “Els instruments de Vent. Ventus Quintet” d’aquest dissabte i pels tres que resten del Festival, es poden comprar a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents, a www.tarracoticket.cat, www.altafulla.cat, i a les pantalles tàctils Infotactile de la plaça del Pou i plaça dels Vents. El preu d’un concert és de 15 €. Els titulars del carnet jove tenen un 50% de descompte en les entrades.

La programació detallada es pot consultar al web www.filmaltafulla.cat
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
28 d'octubre a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Inscripcions a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Cursa de Tardor
1 de novembre a les 10:00h. des del Castell d'Altafulla
Organitza: Atletes d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:30h. a 19:30h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla