Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 d'agost del 2018
La Festa Major de Ferran arriba aquest cap de setmana amb una Master Ferran-Xef junior
Les activitats festives del barri del Baix Gaià s’estendran durant quatre dies carregats de cultura, música i gastronomia
Com cada any, a mitjan agost arriba una de les festes més esperades al Baix Gaià, la Festa Major de Ferran, una de les més visitades pels altafullencs i altafullenques.

Una Festa Major que encetarà el repic de campanes el dissabte 11 d’agost al migdia. L’Associació de Veïns de Ferran, que organitza la festa, dedicarà la tarda als jocs tradicionals per petits i grans. A dos quarts de vuit arribarà un dels actes estrella de la Festa Major, la Master Ferran-Xef junior.

Com explica Gemma Fusté, presidenta de l’Associació de Veïns de Ferran, ja s’hi ha apuntat quatre equips de nens i nenes i seran, en total, una vintena que escenificaran un concurs de cuina inspirat en el popular "talent show" culinari de televisió Master Chef Junior.

Diumenge, 12 d’agost, l’instructor altafullenc de Zumba, Jordi Giralde, oferirà una master de zumba solidària per recollir fons per a l’Associació de Paràlisi Cerebral de Tarragona. Un acte que va ser un dels més participatius de l’edició de l’any passat, a banda de la Sardinada, amb 150 balladors i balladores d’aquesta disciplina llatina.

L’acte que acull més gent al petit nucli de Ferran arribarà dimarts, 14 d’agost, amb la sardinada popular, que servirà més de 800 racions.

L’àpat popular servirà per agafar forces per una nit amb dues actuacions musicals. A dos quarts de dotze actuarà el grup d’havaneres Serra de Marina i, tot seguit, hi haurà xaranga pels carrers del poble amb el grup Bandsonats, que promet apropar el ritme més frenètic pels racons de Ferran.

El dia de la Mare de Déu d’Agost, el 15 d’agost, el nucli del Baix Gaià viurà els actes més tradicionals.

A les 12 del migdia, hi haurà l’ofici solemne. A dos quarts de dues , un vermut popular, que serà precedit d’una actuació de l’Esplai infantil i l’homenatge a la 3a edat.

La tarda es dedicarà a la cultura popular amb els Manotes i Capgrossos de La Riera, L’Aligueta de Tarragona, el Ball de Bastons petit de La Riera i el Ball de l’Esbart Dansaire de Tarragona. Seguidament, hi haurà una xocolatada per a tots els assistents.

La diada castellera en què actuaran els Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Tarragona, començarà a les 19:30h de la tarda.

La Festa Major de Ferran acabarà el mateix dimecres 15 d’agost amb el ball que oferirà el Grup Slogan.
Gemma Fusté, presidenta de l'Associació de Veïns de Ferran
Gemma Fusté, presidenta de l'Associació de Veïns de Ferran
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla