Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
14 de setembre del 2018
Altafulla se suma a la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018 amb el lema “Combina i mou-te”
Del 16 al 22 de setembre es faran diverses activitats per fomentar els hàbits saludables i segurs en el transport
Tota una setmana per recordar els beneficis de la mobilitat sostenible i segura. Aquest és l’objectiu de la Regidoria de Participació i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altafulla, que se suma un any més a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, que es celebra del 16 al 22 de setembre.

Durant aquests dies, Altafulla portarà a terme activitats diverses per fomentar els desplaçaments a peu, en bicicleta i amb transport públic i aconseguir un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient i per vetllar, en definitiva, per una vida més saludable i segura de les persones.

Per aquest motiu, les regidories de Medi Ambient i Participació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala Montse Castellarnau, tornen a posar en marxa el projecte “A peu al col•le”.

Des de l’Ajuntament, s’ha fet una crida perquè del 17 al 22 de setembre els pares i les mares deixin el cotxe i acompanyin a peu, en patinet o en bicicleta a l’escola els seus fills, amb l’objectiu de contribuir en el foment d’uns hàbits saludables.

Per a aquells alumnes que visquin fora d’Altafulla, el consistori els suggereix que estacionin el seu vehicle de manera que puguin fer una caminada saludable fins arribar al centre escolar.

A més, l’Ajuntament d’Altafulla ha pintat unes petjades de color verd als carrers perquè els nens i les nenes visualitzin de forma divertida els diferents recorreguts que poden fer per anar a l’escola.

Un any més, la Regidoria valorarà, en acabar la setmana, la participació dels escolars i les famílies amb semàfors que indicaran el percentatge de nens i nenes que han completat l’objectiu d’arribar a peu al col•le. A més, la classe que hagi participat més tindrà un premi.

A més, durant la Setmana de la Mobilitat, també s’organitzaran sortides, caminades nocturnes i la bicicletada, amb la col•laboració de les escoles La Portalada i El Roquissar, la Policia Local, els Atletes d’Altafulla, la Penya Ciclista i el voluntariat.

El 23 de setembre es farà la bicicletada popular, a les deu del matí, amb sortida des del Castell d'Altafulla, una pedalada familiar en pels camins d'Altafulla d’una hora de duració.

L’activitat que culminarà el programa serà la tradicional Cursa de transports, el pròxim 26 de setembre.

A més, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha endegat un concurs de fotografia a la xarxa Instagram, el “ClicMob!”. Els participants hauran de penjar fotos amb l’etiqueta #mobilitat2018 i optaran a un premi a la millor fotografia i un altre al millor vídeo. A més, se sortejarà una entrada per a dues persones a Port Aventura entre tots els que facin difusió de la Setmana de la mobilitat.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla