Notícies
19 de febrer del 2015
La nova aplicació d’alarma de la Policia Local d’Altafulla funcionarà com a complement per afavorir la seguretat a la vila
El cos policial treballarà el col·lectiu de gent gran i comerços i estudia la possibilitat d’obrir el nou servei a altres col·lectius
La Policia Local d’Altafulla posarà en marxa el proper mes de març un nou servei en la seva línia de promoció de la seguretat ciutadana de proximitat, pensat, principalment per a la gent gran que viu sola o en zones menys poblades i pels comerços de la vila.

Es tracta d’un sistema d’alarma que es podrà instal·lar als telèfons mòbils i a les tauletes amb sistema operatiu Android, que estarà sincronitzada amb el cos policial. Un botó virtual que al polsar-lo genera un senyal a la central de policia local o al telèfon mòbil de la patrulla indicant la ubicació associada al telèfon des d’on es fa la trucada i en aquest moment s’activa una dotació que es desplaça fins al lloc en qüestió.

El nou sistema, segons ha avançat el sotsinspector Àngel Fernàndez, permetrà un estalvi de temps, i una comunicació directa sense la necessitat d’intermediaris.
No pretén ser substitutiu del telèfon general 112 ni de cap connexió a una central d’alarmes, sinó un mitjà d’avís a la policia local més eficaç. És un servei d’actuació, mediació i consulta.
Llars on hi ha gent gran que viu sola o persones que visquin en espais de la població de menys concentració d’habitatges o situats fora del casc urbà o establiments en els horaris que estan oberts al públic, són alguns dels exemples on l’aplicació pot tenir més sentit i utilitat.

Així, totes aquelles persones més grans podran gaudir d’aquesta eina per estar més assistits. Aquesta iniciativa enllaça amb la tasca de prevenció social que representa el programa municipal ‘Bon dia’, des d’on es fa un seguiment diari de l’estat i necessitats del veïns i veïnes més grans.

Aquest col·lectiu i els establiments que vulguin poder fer ús d’aquesta aplicació cal que sol·licitin prèviament l’alta del servei a la mateixa Policia Local. Aquesta nova eina no tindrà cap cost econòmic per als usuaris del servei. No hi ha limitació per poder utilitzar aquest servei, però un mateix telèfon no pot tenir associat més d’una llar, comerç o local.

El servei estarà operatiu en fase de proves a Altafulla el mes de març.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
9a Marxa Castells del Baix Gaià
16 de febrer a les 08:00h
Més informació a www.marxacastells.com
Lectures rebels: 'Educar en el feminismo'
17 de febrer a les 18:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Jocs i manualitats per Carnestoltes
20 de febrer a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. a la plaça del Pou
Més informació a www.altafulla.cat