Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de setembre del 2018
L’agost deixa dues persones aturades més a Altafulla
La finalització de la contractació turística ha fet trencar la tendència a la baixa dels últims mesos
La xifra d’aturats als municipis del Baix Gaià s’ha apujat en general aquest mes d’agost després de mesos de caiguda continuada, i a causa de l’acabament de la temporada i la contractació turística.

Després d’un mes de juny de rècord, amb dades històriques d’ocupació per l’inici de la contractació de diferents establiments turístics de cara a la temporada d'estiu, aquest agost l’atur s’ha apujat, en especial a les poblacions costaneres com Altafulla, Torredembarra o Roda de Berà,

Altafulla ha passat de tenir 200 persones sense feina el mes de juliol a registrar-ne 202 aquest agost, segons les xifres publicades pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

Torredembarra, un altres de les poblacions amb força turisme, també ha vist com la xifra d’aturats augmentava en 13 persones aquest agost, després de mesos de caigudes, i registra aquest mes 910 aturats.

També a la Pobla de Montornès han registrat un augment significatiu de l’atur, amb 21 persones més que busquen feina a la localitat.

A la resta de municipis del Baix Gaià, sobretot als municipis d’interior, les dades de l’atur s’han mantingut més estables. Vespella de Gaià ha registrat un aturat més i ara en té 28 i el Catllar manté els 160 aturats que tenia al juliol. La Nou, Roda i Salomó han registrat un aturat menys aquest agost i la Riera, dos.

A tota la comarca del Tarragonès, l’atur registrat aquest mes d’agost és de 12.799 persones, 210 persones aturades més que al juliol.

La finalització de la contractació turística ha fet trencar la tendència a la baixa dels últims mesos

La xifra de desocupats a les comarques de Tarragona s’ha situat en 43.275 persones a l'agost, el que representa un increment del 2,05% respecte el mes anterior, 870 persones més a l’atur. D'aquesta manera, s’ha trencat amb els sis mesos consecutius de descensos intermensuals.

En xifres generals a tot Catalunya, l'atur ha augmentat en 11.594 persones a l'agost i ha deixat la xifra d'aturats en 380.718, un 3,14% més que al juliol. Aquest és l'increment més elevat registrat a les comarques catalanes en un mes d’agost dels últims 7 anys.
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat