Notícies
Foto: Ermita de Santa Magdalena.
14 de setembre del 2018
Conferència sobre Mossèn Jaume Amigó, aquest divendres al Centre d’Estudis d’Altafulla
En el marc de la festa major petita i de l’Any Amigó, l’entitat ha organitzat un homenatgn el marc de la festa major petita i de l’Any Amigó, l’entitat ha organitzat un homenatge a l’arquitecte i prevere autor de “la catedral del Montsant”
El Centre d’Estudis Altafullencs, en el empeny per difondre la cultura del territori, ha preparat per aquest divendres, 14 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre una conferència sobre el Mossèn Jaume Amigó i la seva obra al Camp de Tarragona.

La trobada es fa en motiu de la Festa Major Petita d’Altafulla i pretén donar a conèixer la figura d’aquest arquitecte i prevere nascut a Ulldemolins al s. XVI i autor, entre d’altres, de Capella del Santíssim de la Catedral de Tarragona, l’Església Parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp, l’Església parroquial de Sant Jaume d'Ulldemolins i l’Ermita de Santa Magdalena de Montsant, Ulldemolins.

Enguany es celebren els 500 anys del naixement de Jaume Amigó (1518 – 2018) i es celebra l’Any Amigó, que pretén donar a conèixer la transcendència d’una figura cabdal per entendre el renaixement a Catalunya. A cavall entre l’edat mitjana i l’era moderna, Jaume Amigó encarna a la perfecció la figura de l’home del renaixement, àvid de coneixement, polifacètic i motivat per una fe en l’home i la tasca del culte a Déu.

Amigó, que va ser nomenat rector de Tivissa l'any 1547, va ser una figura cabdal de l’arquitectura del renaixement català, com ha explicat Salvador Rovira, president del Centre d’Estudis d’Altafulla.

La ponència la farà Sofia Mata de la Cruz, conservadora del Museu Diocesà de Tarragona i gran coneixedora, com ha recordat Rovira, de la figura de Jaume Amigó.

A banda de la conferència d’aquest divendres a la tarda, el Centre d’Estudis d’Altafulla ha organitzat per dissabte al matí una sortida per conèixer l’obra de l’arquitecte i mossèn. Més de 30 persones aniran cap a Ulldemolins per visitar la casa natal d’Amigó, l’Ermita de Santa Magdalena de Montsant i l’Església parroquial de Sant Jaume.

La conferència sobre Jaume Amigó començarà aquest divendres a dos quarts de vuit al Centre d’Estudis d’Altafulla, a les Antigues Escoles Teresa Manero.
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Social
Et recomanem
DM contra la violència de gènere: manifest i performance
23 de novembre a les 19:00h. a la plaça del Pou
Organitza: Ajuntament d'Altafulla i grup de teatre '+ A prop'
Presentació del Festival REC i projecció de "La mano invisible"
23 de novembre a les 20:00h. al casal La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link i Festival REC
Cinefòrum: "Tódalas mulleres que coñezo"
24 de novembre a les 19:00h. al casal La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
XV Baixada de Trastos
25 de novembre a les 11:00h. des de l'Ermita
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla