Notícies
Foto: Ermita de Santa Magdalena.
14 de setembre del 2018
Conferència sobre Mossèn Jaume Amigó, aquest divendres al Centre d’Estudis d’Altafulla
En el marc de la festa major petita i de l’Any Amigó, l’entitat ha organitzat un homenatgn el marc de la festa major petita i de l’Any Amigó, l’entitat ha organitzat un homenatge a l’arquitecte i prevere autor de “la catedral del Montsant”
El Centre d’Estudis Altafullencs, en el empeny per difondre la cultura del territori, ha preparat per aquest divendres, 14 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre una conferència sobre el Mossèn Jaume Amigó i la seva obra al Camp de Tarragona.

La trobada es fa en motiu de la Festa Major Petita d’Altafulla i pretén donar a conèixer la figura d’aquest arquitecte i prevere nascut a Ulldemolins al s. XVI i autor, entre d’altres, de Capella del Santíssim de la Catedral de Tarragona, l’Església Parroquial de Sant Andreu de la Selva del Camp, l’Església parroquial de Sant Jaume d'Ulldemolins i l’Ermita de Santa Magdalena de Montsant, Ulldemolins.

Enguany es celebren els 500 anys del naixement de Jaume Amigó (1518 – 2018) i es celebra l’Any Amigó, que pretén donar a conèixer la transcendència d’una figura cabdal per entendre el renaixement a Catalunya. A cavall entre l’edat mitjana i l’era moderna, Jaume Amigó encarna a la perfecció la figura de l’home del renaixement, àvid de coneixement, polifacètic i motivat per una fe en l’home i la tasca del culte a Déu.

Amigó, que va ser nomenat rector de Tivissa l'any 1547, va ser una figura cabdal de l’arquitectura del renaixement català, com ha explicat Salvador Rovira, president del Centre d’Estudis d’Altafulla.

La ponència la farà Sofia Mata de la Cruz, conservadora del Museu Diocesà de Tarragona i gran coneixedora, com ha recordat Rovira, de la figura de Jaume Amigó.

A banda de la conferència d’aquest divendres a la tarda, el Centre d’Estudis d’Altafulla ha organitzat per dissabte al matí una sortida per conèixer l’obra de l’arquitecte i mossèn. Més de 30 persones aniran cap a Ulldemolins per visitar la casa natal d’Amigó, l’Ermita de Santa Magdalena de Montsant i l’Església parroquial de Sant Jaume.

La conferència sobre Jaume Amigó començarà aquest divendres a dos quarts de vuit al Centre d’Estudis d’Altafulla, a les Antigues Escoles Teresa Manero.
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Salvador J. Rovira, president del Centre d'Estudis
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla