Notícies
Foto: Protecció Civil
10 d'octubre del 2018
La intensa pluja no causa problemes a Altafulla
L’Estació Meteorològica Hort de la Sínia-Tamarit registra 32,5 litres per m²
Les fortes pluges de la passada nit no han causat gaire problemes a la localitat d’Altafulla on, segons dades de la Xarxa d’Observadors Metereològics (XOM) de l’Estació Meteorològica Hort de la Sínia-Tamarit, s’han registrat 32.5 mm de pluja acumulada (litres x m² recollits en 24 h).

L’única incidència ha estat el tall que la Policia Local d’Altafulla ha hagut de fer de la rotonda dels Càmpings, aquesta passada nit. Els efectius han tallat la Via Augusta des del carrer Jaume I fins a la rotonda del Càmping Santa Eulàlia, una restricció que a les 9 del matí d’aquest dimecres ja s’ha obert al trànsit.

A Torredembarra, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) també s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja caiguda, amb 24,6 l/m2.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut un total de 894 trucades relatives a 599 incidències a causa de les intenses pluges des d’aquest dimarts i fins a les 12 hores d’aquest dimecres.

La majoria de trucades s’han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles. D’aquestes trucades, 397 s’han rebut des del Tarragonès i 209 des del Barcelonès. Per municipis, la majoria de trucades s’han fet des de Tarragona (297) i des de Barcelona (124).

D’aquests avisos, els Bombers de la Generalitat han atès des de les 20.00 hores d'ahir al vespre fins a les 12.00 hores d'aquest matí 328 serveis relacionats amb la pluja.

La majoria d'ells s'han concentrat al Camp de Tarragona on s'han rebut 228 avisos. Una gran part han estat inundacions en baixos i subterranis, filtracions d'aigua en edificis, embornals embussats, caigudes d'arbres o branques i rescat de persones atrapades en vehicles.

Només a Tarragona ciutat, on s’han registrat 61,7 l/m2 a Tarragona –Complex educatiu, s’han rebut 290 avisos, la majoria de trucades s’han fet per inundacions de baixos, incidències al clavegueram i amb vehicles, cap d’aquestes de gravetat.

Protecció Civil de la Generalitat manté aquest dimecres activada l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les afectacions que s’han produït a causa de les pluges intenses.

Protecció Civil també recorda la recomanació d’extremar la prudència a l’entorn de rius i rieres, així com evitar passar per zones inundables.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dimecres es preveuen pluges intenses fins al vespre al terç nord-est de Catalunya, especialment a Girona i al litoral i prelitoral central. Els ruixats s’acumularan a la pluja ja caiguda les darreres hores i per això podrien causar acumulacions destacables.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile