Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
10 d'octubre del 2018
El 18 d’octubre es podria conèixer l’alcaldable dels comuns a Altafulla
La formació farà primàries per triar candidat o candidata i elaborar la llista per a les municipals
Catalunya en Comú d'Altafulla ha formalitzat ja la seva constitució com a nova formació política i ha escollint els responsables que la lideraran i ha iniciat així el procés de cara a la cursa per a les eleccions municipals de 2019.

La nova marca pretén ampliar la seva base i ser “referent de l'esquerra municipalista d'Altafulla”, integrant el llegat d'Alternativa Altafulla i deixant les portes obertes per acollir col•lectius i persones que vulguin participar i sumar “per seguir treballant en un model social i econòmic basat en el bé comú”, segons un comunicat que han emès aquest dimarts.

Francesc Farré, que ha estat escollit responsable d’organització i coordinador de Catalunya en Comú d’Altafulla, ha explicat aquest projecte i ha afegit que serà l’assemblea que decidirà el nom final que concorre a les municipals, però ha deixat clar que Alternativa Altafulla “no desapareix”.

De moment, s’ha constituït un grup motor per tirar endavant la marca de Catalunya en Comú, que està oberta a l’entrada d’altres grups i persones. En el cas de Podem, que va participar en la constitució inicial, no descarten que hi puguin tornar a formar part de cara a les eleccions del 2019.

El partit vol ampliar la base i per això deixa les portes obertes a l’entrada de nous grups.

Els responsables de Catalunya en Comú d'Altafulla han insistit en què volen continuar “apostant pel feminisme, la igualtat, la solidaritat, la diversitat, el respecte a les minories i la diferència, el medi ambient, la participació, la inclusió social i la lluita per la millora dels serveis socials, l'ocupació i l'habitatge”, uns valors que tenen com a treball comú el municipalisme, les polítiques locals i la promoció de les polítiques de gènere i la paritat.

Com ha explicat Francesc Farré, la formació “seguirà treballant a favor d’Altafulla i d’unes polítiques locals que busquin el benestar comú”.

La primera decisió de l'assemblea que van celebrar el passat 4 d’octubre ha estat obrir un procés de primàries per escollir el candidat o candidata a l'alcaldia per les eleccions municipals del 26 de maig de 2019.

Qualsevol persona hi podrà optar, amb l‘únic requisit de recollir un mínim de vuit avals de persones ja inscrites a Catalunya en Comú d'Altafulla. El termini per presentar els avals acaba el pròxim 18 d’octubre. Si només es presenta una opció, aquest mateix dia es coneixerà la persona que encapçali la llista dels comuns a Altafulla.

Si es presenta més d’una candidatura, les persones inscrites a Catalunya en Comú d'Altafulla l'escolliran en votació el dijous 25 d’octubre.

En aquest sentit, el responsable d’organització, Francesc Farré, no ha volgut donar noms possibles, però ha destacat que Fèlix Alonso, actual alcalde d’Altafulla i alcaldable en les dues últimes municipals, “és un valor actiu dins de Catalunya en Comú” i l’ha encoratjat a presentar candidatura i a recollir avals, tot i que ha aclarit que “és una decisió seva”.

La recent assemblea també ha servit per escollir Marisa Méndez-Vigo com a responsable de Política Institucional i Feminisme; Guillermo Alonso com a responsable de Campanya, Activitats i Comunicació; Concha Garcia-Bragado com a responsable de finances i el mateix Francesc Farré com a responsable d'organització i coordinador.

Alternativa Altafulla va fundar-se al 2003 i des del 2007 ha guanyat les eleccions municipals.

“La gent ha de valorar el que s’ha fet, i els oferim continuïtat”, ha dit Farré, que també ha afegit que “en aquests vuit anys s’ha fet molta feina i projectes importants que en aquest mandat s’estan materialitzant, com la nova Biblioteca el nou Gimnàs de La Portalada, la renovació de La Violeta, o l’asfaltat de diversos carrers”.

Segons Farré, els comuns es troben en un “molt bon moment” i són una “opció ferma des del progressisme i el municipalisme”.

Cal recordar que enguany, Altafulla, escollirà dos regidors més, i en tindrà tretze en total al consistori.
Francesc Farré, coordinador Catalunya en Comú Altafulla
Francesc Farré, coordinador Catalunya en Comú Altafulla
Francesc Farré, coordinador Catalunya en Comú Altafulla
Social
Et recomanem
Fem cagar el tió a ritme de nadales
23 de desembre a les 12:00h. a la plaça del Pou
Amb la participació dels Gegants i Grallers d'Altafulla
Festa de cap d'any amb el grup Zapping Trio
31 de desembre a les 00.30h. a La Violeta
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
11è Primer Bany de l'Any
1 de gener a les 13:00h. davant del Pont de Mar
Organitza: Atletes d'Altafulla
Parc de Nadal
2, 3 i 4 de gener de 17:00h. a 20:00h. al Poliesportiu Municipal
Organitza: Ajuntament d'Altafulla