Notícies
Foto: FEAT
11 d'octubre del 2018
Els transportistes fan aquest dijous a la tarda una marxa lenta per l’N-340 i l'A-7 coincidint amb la sortida del pont del Pilar
Cent-cinquanta camioners sortiran del polígon Riu Clar de Tarragona, agafaran l’A-27, l’A-7 i l’N-340 fins a l'accés de l'autopista a Torredembarra; la Policia Local d’Altafulla recomana vies alternatives
Coincidint amb l’operació sortida del pont del Pilar d'aquest cap de setmana, la Federació d’Auto-Transport de Tarragona (FEAT) ha convocat una marxa lenta per aquest dijous a les 5 de la tarda per protestar per la prohibició de pas per diversos trams de l'N-340 i l'obligatorietat de desviar-se cap a l'autopista.

La mobilització arrencarà a les cinc de la tarda al pàrquing de vehicles del polígon Riu Clar de Tarragona, s’endinsarà a l’A-27 i d’allà recorrerà l'autovia A-7 i la carretera N-340 fins a l'accés de l'autopista a Torredembarra. Allà, els transportistes s'incorporaran a la via ràpida fins a la sortida de Tarragona i, des d'aquest punt, repetiran el recorregut una segona vegada.

En aquest sentit, la Policia Local d’Altafulla ha fet algunes recomanacions de trànsit als ciutadans del municipi i ha advertit que les persones que hagin d’accedir a Brises de Mar de 5 a 7 de la tarda, ho facin millor pel nucli Ferran, i per anar a Tarragona des d’Altafulla recomanen l’N-340.

La FEAT ha informat que fins al moment 150 transportistes s’han apuntat a la marxa a Tarragona, tot i que n’esperen encara molts més. El sector porta a terme mobilitzacions perquè el govern espanyol i la Generalitat no accepten arribar a un consens amb el sector per abordar els “greus perjudicis” que els comporta la prohibició de pas en alguns trams de l’N-340 i l’N-240.

La junt directiva de la FEAT expressa el seu rebuig a la mesura adoptada pel Ministeri de Foment i reivindica que el desviament obligatori cap a les autopistes “només és acceptable si no comporta el pagament de cap peatge”.

Josep Lluís Aymat, president de la Federació Federació d’Auto-Transport de Tarragona, ha manifestat que la mesura que va adoptar el Ministeri “no ha estat consensuada amb el sector”.

El sector veu “inadmissible” que no s’hagi comptat amb ells a l’hora de negociar les restriccions i reclamen més comunicació amb les administracions.

Els transportistes denuncien el sobre cost que els suposa haver de circular obligatòriament per l’autopista i, a més, que han de fer molts més quilòmetres per portar a terme alguns transports


El lloc de concentració de la marxa serà l’aparcament de vehicles del Polígon Industrial Riu Clar de Tarragona, al carrer del Sofre, a partir d’un quart de cinc de la tarda.

A les 5 els camioners iniciaran la marxa, des de l’A-7 cap a l’N-340, AP-7 (accés 32, a Altafulla) i continuaran fins l’accés 33 de l’AP-7. El recorregut es farà dues vegades.

A més, a la demarcació de Tarragona els transportistes també han convocat marxes a les Terres de l’Ebre, on de moment n’hi ha confirmats 70 camions, i a la zona de Bellvei del Penedès, amb uan cinquantena d’inscrits. També a Girona, Lleida i Barcelona diverses associacions e transportistes s’ha sumat i han convocat les seves pròpies marxes.

Les protestes arriben dos dies abans que el ministre de Foment, José Luis Ábalos hagi apel•lat al Senat per al màxim consens entre la Generalitat, el sector del transport i la resta de grups polítics per a abordar les bonificacions en el trams de abordar las bonificaciones a l’AP-2 i l’AP-7.
Josep Lluís Aymat, FEAT
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès