Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 d'octubre del 2018
L’Ajuntament de Torredembarra demanarà a Foment que es construeixi ja un accés directe a l’AP7
L’alcalde torrenc sol•licita una reunió amb la Subdelegació del Govern a Tarragona per solucionar els problemes circulatoris a l’entorn a la rotonda d’accés a l’autopista
L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha reiterat que cal buscar una alternativa a la solució adoptada pel Ministeri de Foment a la rotonda d’accés a l’autopista AP-7 a Torredembarra. Cal recordar que el Ministeri va col•locar aquest estiu unes tanques New Jersey i pilones que impedeixen l’accés dels camions als trams prohibits de l’N-340, una mesura que no ha convençut al territori.

Eduard Rovira ha explicat que considera que aquesta solució passa per crear a curt termini un accés directe a l’autopista i no pas per la gran rotonda actual.

L’alcalde de Torredembarra acompanyat del regidor de Governació, José García, han mantingut aquest dimarts una reunió amb el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Òscar Peris, en la que també hi ha assistit representants del Departament d’Interior, Territori i Mossos, per tal d’analitzar l’actual situació de la rotonda de Torredembarra; un nus on conflueixen l’A7, l’AP7 i la T214 que condueix a la Riera.

El delegat de la Generalitat al Camp de Tarragona, els va comunicar que traslladaria aquesta reivindicació a la Subdelegació del Govern central a Tarragona, perquè l’estat és qui en té la competència.

En aquest sentit, l’alcalde vol conèixer els criteris que ha utilitzat Foment en aquest nus de comunicacions, especialment en la instal•lació de pilones, que ha perjudicat el trànsit intern al municipi, ha provocat incomoditats per als vehicles provinents de la carretera de la Riera i també per als ciclistes.

I és que sembla que la mesura no convenç ningú. També aquests darrers dies el conseller de Territori i el director del Servei Català del Trànsit han manifestat que cal “ajustar” alguns punts dels desviaments obligatoris dels camions a l’AP-7 i a l'AP-2.

El responsable català de Trànsit, Juli Gendrau, s’ha referit a la rotonda de Torredembarra i ha avançat que ja estan estudiant, junt amb els Mossos, com es pot millorar aquesta mesura per comunicar-ho al Ministeri de Foment.

El conseller Damià Calvet, va dir el passat divendres que aquests ajustos que cal fer en les restriccions dels camions per la nacional fan referència a les reincorporacions en el sentit de la marxa, per evitar d’aquesta manera que els transportistes hagin de fer més quilòmetres entre el seus punts d'origen i destí.
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com