Notícies
Foto: Consell Comarcal Tarragonès
11 d'octubre del 2018
El cicle de “Contacontes de Tardor al Tarragonès” s’inicia el proper divendres, 19 d’octubre, al Catllar
Rodarà per diversos municipis del Baix Gaià i en aquesta edició parlarà dels primers cristians
“Conten que els primers cristians...Fa 2018 anys, històries i creences anaven de bracet. Us convidem a conèixer-les”, és el nou cicle de contes per aquesta tardor a les biblioteques i punts de lectura del Baix Gaià i el Tarragonès.

El Consell Comarcal del Tarragonès i la Fundació Privada Mútua Catalana apropen de fa anys als nens i nenes dels municipis tarragonins històries a través dels contes.

L’activitat “Tardor de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” es farà als municipis del Catllar, Torredembarra, Roda de Berà, Creixell, Salomó, la Nou de Gaià, els Pallaresos, la Canonja, Perafort, Vilallonga del Camp.

A més, el Consell i la Fundació Privada Mútua Catalana han programat les sessions en el marc del 4t Congrés Internacional d’Arqueologia Clàssica i Món Antic, amb tema central del qual serà “El Cristianisme en l’Antiguitat tardana”.

El cicle el faran tres contacontes: la Rat Cebrián, l’Agustí Farré i la Karme González, amb una llarga trajectòria al món de les biblioteques

Tots tres, des de la seva perspectiva i de la seva manera personal d’explicar contes, aproparan històries i emocions. La Rat “Al final de l’Imperi romà, quan era arriscat voler ser cristià”; l’Agus “Els primers cristians” i la Karme “Pedreta a pedreta s’explica una bona historieta”.

Les sessions començaran el 19 d’octubre a les sis de la tarda a la Biblioteca Municipal del Catllar, amb la Rat Cebrián. El 20 d’octubre Agustí Farré explicarà “Els primers cristians” a la Biblioteca de Roda, a dos quarts de dotze del matí.

L’activitat es farà el 26 d’octubre a la Nou de Gaià (17:30, Biblioteca PuntTic); el 5 de novembre a Salomó (18:30, Punt de Lectura Cal Cardenal); el 9 de novembre a Creixell (18 hores, Biblioteca Municipal); i a Torredembarra l'activitat serà el 30 de novembre (18 hores, Biblioteca Mestra Antònia).
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com