Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 d'octubre del 2018
Torredembarra tornarà a ser la capital de la craft beer aquest pont del Pilar
Dotze productors mostraran les seves elaboracions durant la 9a Fira de la Cervesa Artesana, que es celebra des de divendres i fins diumenge
La cervesa artesana o "craft beer" viu la seva eclosió particular. A la majoria de ciutadans ja els sonen els noms de "Lager", "Golden Ale", "Bock", "Strong Ale", o "Ipa". I és que l’interès per a la beguda de llúpol i malta ha crescut en els darrers anys, i a Torredembarra ho saben.

Per això, ja fa 9 anys que organitzen la Fira de la Cervesa Artesana, que es celebrarà a la plaça del Castell els dies 12, 13 i 14 d’octubre. La trobada la organitza les Regidories de Turisme i de Comerç, Indústria i Activitats de l’Ajuntament de Torredembarra amb la coordinació tècnica d’Estraperlo, la cervesa artesana que s’elabora a Torredembarra.

Un total de 12 productors mostraran les seves elaboracions durant els tres dies de fira, alguns del Baix Gaià, com la cervesa La Nou, de la Nou de Gaià; l’Estraperlo de la Torre; la Surfera de la Móra i, del territori, Les Clandestines, de Montferri (Alt Camp).

També hi trobarem la Rústica Bufona d’Escaladei, Bripau de Sant Pere de Riudebitlles, Grenyut de Santpedor, Ratpenat de Barcelona i La Castellera de Vilafranca del Penedès. Fins i tot en aquesta edició hi participarà el productor Circolo a mine of Beer de Sardenya.

A més, hi haurà dues food trucks: la torrenca Pepito Bravo i Jo Vull Ser Miss, de Vilafranca del Penedès.

La fira de Torredembarra és un esdeveniment molt valorat pels productors, alguns d’ells hi són des de la primera edició, com és el cas de Miquel Àngel del Castillo, productor de Les Clandestines de Montferri.

El productor de cervesa és un dels primers que es va establir a les comarques tarragonines, ja fa 11 anys, i a la seva nau de Montferri, que ha ampliat recentment, cultiva el seu propi llúpol i elabora 30 mil litres l’any d’una cervesa artesanal que distribueix per tot el territori.

Del Castillo ha aprofitat, a més, per posar en valor aquest producte i parlar de la situació actual del mercat de la cervesa que fuig dels processos industrials.

La 9a Fira de la Cervesa Artesana s’acompanya, a més, d’un programa d’activitats per tal de donar a conèixer la cultura de la cervesa i esdevenir una bona proposta d’oci per a totes les edats: cates, trobada dels amics dels scooters clàssics, música en viu, activitats infantils, inflable i dj’s.

A més a més, durant tot el mes d’octubre, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia, es trobarà una selecció de llibres sobre el món de la cervesa.

El dissabte 13 d’octubre, a les 12 h, es durà a terme la xerrada “La cervesa artesana als Estats Units” a càrrec d’Albert Sanchís, gerent de la cervesa Ratpenat i fundador de la cerveseria La més petita.
Miquel Àngel del Castillo, Les Clandestines.
Miquel Àngel del Castillo, Les Clandestines.
Miquel Àngel del Castillo, Les Clandestines.
Social
Et recomanem
Conf. "Passat, present i futur de l'embassament del Catllar"
15 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec de Natàlia Fúnez, d'Ecologistes en Acció
Projecció de la pel·lícula "Matar a Jesús"
15 de febrer a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Conferència "Ajuda anglesa a la Guerra del Francès"
22 de febrer a les 19:00h. al Centre d'Estudis
A càrrec d'Adam Quigley, investigador
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
24 de febrer a les 11 del matí des de davant del Club Marítim
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com