Notícies
Foto: Twitter
07 de novembre del 2018
Sostreuen la bomba i la mànega que recull les aigües residuals a l’entorn del Fortí a la platja d’Altafulla
El temporal de mar va trencar fa unes dies la canonada d’aigües i el consistori havia fet una reparació provisional
Tot just fa dues setmanes el temporal de mar va trencar el col•lector que passa per la zona del Fortí, just davant del Restaurant Voramar, a la platja d’Altafulla. En aquell moment, els operaris de l’empresa d’Aigües d’Altafulla van resoldre de forma provisional la fuita i l’Ajuntament va anunciar que iniciaria de seguida els treballs d’arranjament en col•laboració amb la Direcció General de Costa.

Fins i tot responsables municipals van apuntar en aquell moment la possibilitat de traslladar la canonada per evitar que es tornés a malmetre.

Una altra forta llevantada a finals d’octubre, però, va tornar a trencar la canonada i finalment l’Ajuntament d’Altafulla va decidir posar una bomba i una mànega per evacuar les aigües brutes a la zona del Fortí.

La matinada d’aquest dimarts, 6 de novembre, algú s’ha endut la bomba i la mànega que resolien de forma provisional l’evacuació de les aigües al barri marítim.

Així ho ha denunciat l’alcalde, Fèlix Alonso, en el seu compte de Twitter, i també ha informat que ja s’ha hagut de posar un nou sistema de recollida de les aigües residuals. Alonso ha lamentat aquest tipus d’actes delictius que perjudiquen tots els ciutadans.

A més, el batlle ha afegit que la Policia Local d’Altafulla està darrera la pista dels autors del robatori, que sembla que pertanyen a una banda organitzada.

L’alcalde d’Altafulla ha afegit, a més, que ja s’ha col•locat a la zona del Fortí de la platja d’Altafulla una nova bomba i encara estan treballant els camions per arranjar els desperfectes que ha causat aquest acte de vandalisme, que ha dit “és una irresponsabilitat perquè hi poden haver vessants d’aigües brutes a l’aigua”.

Tot i així, Alonso creu aquest és un “fet puntual” i ha recordat que Altafulla té uns ràtios de seguretat molts alts.

També ha aprofitat els micròfons d’Altafulla Ràdio per demanar a la ciutadania que avisi la Policia Local si detecta alguna actitud fora del normal al municipi.

En relació a les llevantades, l’alcalde del municipi ha assegurat que l’Ajuntament mai s’havia trobat amb què el temporal marí malmetés tantes vegades el col•lector d’aigües de la platja, i que estan pensant “una solució definitiva” amb la Subdelegació del Govern de l’Estat i la Direcció de Costes, que tenen la competència a la zona de costa.

A més de malmetre el col•lector d’aigües de la zona del Fortí, les llevantades van deixar aquest mes d’octubre altra vegada sense sorra la platja d’Altafulla i, a més, van malmetre alguna dutxa ubicada a la platja i van aixecar del paviment del passeig Botigues de Mar, a més de provocar altres desperfectes lleus en el mobiliari.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla