Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
07 de novembre del 2018
L’alcalde d’Altafulla recorda a la Generalitat que calen més recursos i un full de ruta pels MENA que han arribat al municipi
La Generalitat va traslladar dimecres passat els joves que s’estaven des del setembre a l’Alberg Casa Gran, i en va portar 20 més
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha parlat a Altafulla Ràdio sobre que el trasllat que ha fet la Generalitat del grup de vint menors estrangers no acompanyats, els joves MENA, que s’estaven des del mes de setembre a l’Alberg de la Casa Gran del municipi i que van ser portats a un centre d’acollida més definitiu d’un altre municipi de Catalunya.

Alonso ha reconegut que el municipi no ha acabat d’entendre perquè el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha traslladat els joves, cosa que ha suposat “un trasbals perquè ja s’havien integrat al municipi”, ha reconegut, que els ha fet la primera acollida.

També ha afegit que “s’ha tranquil•litzat molt” la convivència amb els MENA, que, recordem, la Generalitat va destinar a l’Alberg del d’Altafulla a mitjan setembre sense avisar l’Ajuntament.

Hores després que marxessin els joves, el passat dimecres, 31 d’octubre, en van arribar vint més a l’Alberg. Per això, l’alcalde ha recordat al Departament d’Afers Socials i Famílies que no torni a passar el mateix, i que s’aconsegueixi que els joves s’arrelin al municipi, “perquè han de tenir un full de ruta per integrar-se a les activitats del poble”.

L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso creu, a la vegada, que la presència dels joves tutelats per la Direcció General de la Infància i l’Adolescència (DGAIA) al municipi "no es un problema de seguretat" i insta les administracions a donar una solució definitiva a aquests joves menors que arriben a l‘estat sense cap referent familiar, tot reclamant més recursos econòmics per a la seva primera acollida.

I, sobretot, recorda el full de ruta d’acollida per als joves que el Departament va prometre que li faria arribar.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Cicle drets humans: cultura i religió
22 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Concert d'Altafujazz amb "Lluís Capdevila & Petros Klampanis"
23 de març a les 20:30h. a la pallissa de l’Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Teatre amb "Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa?"
24 de març a les 17:30h. a la sala d’actes de l'Institut
Entrada gratuïta
La capsa dels contes amb "El dragonet pàrrac"
26 de març a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla