Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
08 de novembre del 2018
El Pacte de Berà s’obre a fer front comú per la sanitat i a defensar i ampliar territori
Els alcaldes es reuneixen amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla a l’Ajuntament d’Altafulla i demanen més inversió per a les comarques tarragonines
Després de fer front comú per a la millora de la mobilitat a la N-340, els alcaldes del Pacte de Berà posen ara el punt de mira en l'àmbit de la millora i la defensa de la sanitat pública. Per això, els alcaldes s'han reunit amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla aquest dimecres a l’Ajuntament d’Altafulla i han mostrat la seva preocupació per la pèrdua “de qualitat sanitària al territori”, que atribueixen a les retallades en sanitat dels darrers anys.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha expressat que els dirigents polítics que integren el Pacte de Berà van “tots a l’una per a aconseguir un millor finançament en sanitat per part de la Generalitat” i ha avisat que “Tarragona no pot estar a la cua de la sanitat de tot Catalunya”.

El portaveu dels alcaldes del Pacte de Berà també ha assenyalat que, després de reunir-se amb el comitè d’empresa de Santa Tecla, van veure clar que no podien quedar-se al marge de les seves reivindicacions que afecten tots els ciutadans, com ja fan amb l’N-340.

En aquest sentit, Alonso ha afirmat que “estaran al costat dels treballadors” per impedir que aquestes retallades “es consolidin” i també amb la direcció de la Xarxa Sanitària Santa Tecla per millorar el servei que reben els ciutadans.

A la reunió d’aquest dimecres hi ha assistit, a més del batlle altafullenc, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; el de Calafell, Ramon Ferré; el de Roda de Berà, Pere Virgili, i l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart. La Xarxa Sanitària Santa Tecla ha estat representada pel director general, Joan Maria Adserà, i el director adjunt, Joan Aregio.

Els treballadors de primària de Santa Tecla fa mesos que exigeixen una equiparació a les condicions de la sanitat pública i que s’apugin els sous -congelats des del 2008 i retallats el 2010-. A més, denuncien una manca de recursos a l’atenció primària per l’increment de l’activitat, la qual cosa es tradueix en temps de visita insuficient, consultes col•lapsades i llistes d’espera. Asseguren que no tenen prou reforços per atendre l’increment de població durant la temporada turística, sobre tot en els CAP i ambulatoris de costa. Per això, demanen la implicació del Pacte de Berà i dels alcaldes del territori.

A banda, però, de parlar de sanitat, els alcaldes del Pacte de Berà han aprofitat la trobada d’aquest dimecres a l’Ajuntament d’Altafulla per tractar altres temes, com el nus ferroviari del Camp de Tarragona o la reposició de sorra que cal fer als municipis amb platja.

En aquest sentit, l’alcalde d’Altafulla ha plantejat que el Pacte de Berà, que va constituir-se per defensar les infraestructures del territori, ha d’ampliar mires i integrar altres alcaldies, ens i administracions amb l’objectiu final de defensar les comarques de Tarragona. Per això, l’alcalde ha avançat que el primer que farà és reunir-se amb el president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde també de Vespella de Gaià, Daniel Cid.

El Pacte de Berà vol anar, d’aquesta manera, més enllà dels seus objectius fundacionals i del seu àmbit territorial de costa, i ara decideix implicar-se en tots els temes que afecten el territori.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla