Notícies
Foto: Ateneu de Dones
08 de novembre del 2018
Les dones del Taller de Creativitat Literària de l’Ateneu presenten aquest divendres “Dones Qüentistes”
Cinc alumnes del taller han escrit relats sobre les seves vivències, i els fons recaptats es destinaran en part a la Fundació de La Marató
Les alumnes del Taller de Creativitat de l’Ateneu de Dones d’Altafulla presentaran aquest divendres, 9 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, en el marc de la Festa Major de Sant Martí, la seva “opera prima”, “Dones qüentistes”, un recull de relats sobre les seves vivències i pensaments.

La idea d’editar un volum va sorgir de les alumnes, engrescades per la professora del taller de creativitat literària de l’Ateneu, Maria Roig, que és membre de l’Escola de Lletres de Tarragona, com ha explicat Engracia Carmona, presidenta de l’Ateneu de Dones d’Altafulla.

Les alumnes del taller Mariona Gelabert, Roser Mercadé, Araceli Rilova, Margarita Caballero i Neus Anglès en són les autores, i l’autoedició d’aquest llibre, com ha reconegut Engràcia Carmona, ha suposat “una satisfacció i tot un aprenentatge”.

A més, “Dones qüentistes”, té un fons solidari. Dels deu euros que costa, se’n destinarà una part a la Fundació La Marató de TV3, que enguany es dedica al càncer.

L’Ateneu de Dones d’Altafulla participa cada any amb diverses activitats amb la Fundació de La Marató, i enguany aquesta aportació tindrà un especial valor, “perquè es dedica a una malaltia que han patit de prop algunes de les sòcies de l’entitat altafullenca”, com ha reconegut la presidenta de l’entitat altafullenca.

L’acte començarà a aquest divendres, 9 de novembre, dos quarts de vuit al Centre d’Entitats d’Altafulla, i està organitzat per l’Ateneu de Dones d’Altafulla amb la col•laboració de l’Ajuntament, la Federació de Dones del Tarragonès i l’Institut Català de les Dones, i es fa en el marc de la Festa Major de Sant Martí.

Hi assistiran, entre d’altres personalitats, la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Lidia Vargas; la presidenta de la Federació de Dones del Tarragonès, Carmen Cárdenas; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, Montse Castellarnau i la regidora de Polítiques de Gènere, Marisa Méndez-Vigo.

Durant l’acte es podrà adquirir el llibre i, en acabar, se servirà un aperitiu i una copa de cava.

Més enllà de la Festa Major de Sant Martí, l’Ateneu de Dones ja prepara la següent activitat, una excursió al Reial Monestir de Pedralbes de Barcelona, que es farà el pròxim 28 de novembre. L’excursió preveu una visita guiada a aquesta joia de l’arquitectura gòtica barcelonina.

A més, l’excursió s’aprofitarà per visitar l’exposició de pintura de l’artista Charlotte Salomon, i també es visitarà el Centre Comercial de Las Arenas, situat a la Gran Via de la capital catalana i es podrà pujar al seu mirador.

El preu de l’excursió és de 47 euros per a les sòcies i 54 per a les no sòcies i cal fer la reserva de plaça abans del 21 de novembre, en horari de les classes de l’Ateneu de Dones, al Centre d’Entitats.
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Engràcia Carmona, presidenta de l'Ateneu de Dones
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla