Notícies
Foto: Companyia a Mitges
09 de novembre del 2018
La Festa Major de Sant Martí arriba el seu clímax aquest cap de setmana
Altafulla viu uns dies plens de tradicions i festa, en el punt àlgid de la celebració en honor al seu patró
Aquest divendres, 9 de novembre, la programació de la Festa Major d’Altafulla continua la seva programació, i enceta els actes del seu cap de setmana fort a les set de la tarda, amb la inauguració de la Roda d’Art 2018 del Centre d’Estudis Altafullencs, un acte que es farà al Fòrum de la plaça de l’Església.

Seguidament, la presentació del llibre de les alumnes del Taller d’escriptura creativa de l’Ateneu de Dones, a dos quarts de vuit, i la presentació del llibre d’Andreu Pujol sobre el referèndum , a les 8 del vespre a l’Alberg Casa Gran, donaran pas a l’acte central d’aquest divendres, a partir de les deu de la nit al Casal La Violeta.

La comèdia “Ruth i Mercè: Separades... i què?”, de la Companyia a Mitges, amb les actrius Maite Carrera i Cristina Solà posarà l’apunt teatral a la Festa Major. Una comèdia que no para de fer bolos per tot Catalunya, amb text i direcció de Marià Font, entretinguda, divertida, i adreçada a tots els públics.

Dissabte, 10 de novembre, al migdia la plaça Martí Royo serà pels més petits, amb el grup d’animació infantil El Flabiol. El vermut electrònic els Castellers, amb el popular Dj Ethian Guerrero i el concert de Gaià Gospel clouran els actes del matí.

A les sis de la tarda, la tradicional cercavila de Sant Martí, amb tots els elements de la cultura popular altafullencs, els Gegants i els Nans d’Altafulla, amb l’acompanyament musical de Paula Segovia i Joan Belmonte, alumnes de l’Escola Municipal de Música, faran sortir la gent al carrer per acompanyar-los en el seu recorregut.

A dos quarts de vuit, el concert de gralles, a les Escales de la Placeta, comptarà amb la participació dels Grallers d’Altafulla, el grup Zizurko Trikitilariak i els Grallers de l’Escola Municipal de Música.

La presentació d’”Equilibri”, el tercer disc del grup Blaumut, dissabte a la nit a La Violeta, i l’empaldamada dels Diables, clouran els actes de dissabte.

El dia del patró, diumenge 11 de novembre, es farà la Pujada del Pilar per les escales i la Rua de Sant Martí, amb la representació de la llegenda de Sant Martí narrada per l’altafullenca Joana Badia, i la degustació del pastís de la capa de Sant Martí. Tota la canalla de la vila, amb el fanalet, acompanya a Sant Martí pujat damunt d’un cavall, acompanyat pels alumnes de vent i percussió de l’Escola Municipal de Música.

El correfoc i els versots dels Diables , i tot seguit el Castell de Focs i Fi de festa posaran punt i final a Sant Martí. Tot i això, el cap de setmana que ve encara es celebraran alguns actes de les entitats, com al XV Baixada de Trastos o el Guateque casteller.
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla