Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
04 de desembre del 2018
Els transportistes, a punt per la marxa lenta de camions que faran a les portes del pont de la Puríssima
La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) continua demanant al Govern “una mesa negociadora” per abordar les reivindicacions del sector pendents
La Federació Empresarial d’Autotransport de Tarragona (FEAT) tornarà a la carretera aquest dimecres, 5 de desembre, a Tarragona, per protestar contra el desviament obligatori de camions cap a l’autopista.

Malgrat que des de mitjan novembre els vehicles pesants ja poden accedir als punts de càrrega i descàrrega pels accessos més propers en el sentit de la marxa, la FEAT recorda que encara queden reivindicacions del sector per assolir.

Per aquest motiu, l’entitat manté la marxa lenta per aquest pont de la Puríssima, després que desconvoqués la que tenia prevista per la Castanyada després d’un principi d’acord extret d’una reunió amb la Generalitat en relació a la incorporació els camions en el sentit de la marxa.

Josep Lluís Aymat, president de la FEAT, ha explicat que la junta directiva de la Federació es va reunir aquest dilluns i va decidir mantenir la protesta per aquest dimecres, a les portes del llarg pont de desembre.

A més, la FEAT va reunir-se el passat 30 de novembre amb Transports de la Generalitat i el Servei Català del Trànsit sense que s’arribés a cap punt en comú en aspectes com “l’augment de bonificacions del peatge o el transport especial”, segons ha recordat Aymat.

La d’aquest 5 de desembre serà una protesta semblant a la que va fer l’11 d’octubre, pel pont del Pilar. El lloc de concentració serà l’aparcament de vehicles del Polígon Industrial Riu Clar de Tarragona, al carrer del Sofre.

A les 4 de la tarda els camioners iniciaran la marxa, des de l’A-7 cap a l’N-340, AP-7 (accés 32, a Altafulla) i continuaran fins l’accés 33 de l’AP-7. El recorregut es farà dues vegades.

A més, la FEAT continua reclamant la gratuïtat del peatge per als trànsits obligats per l’autopista o una compensació mínima del 75%. També volen una solució per als transports especials perquè continuïn amb l’operativa actual i l’adequació d’accessos, rotondes i colls d’ampolla, entre d’altres.

A més, com ha assegurat el president de la FEAT, creuen que en l’actualitat “es continua fomentant la campanya de descrèdit cap al sector”.

Els transportistes de Tarragona van desconvocar les mobilitzacions que havien previst pel pont de la Castanyada després d’arribar a un acord verbal amb el Govern de la Generalitat. Aleshores van acordar que els camioners es poguessin reincorporar a les autopistes en el mateix sentit de la marxa per a les operacions de càrrega, descàrrega i accés a les empreses.

Un acord “lògic”, segons Aymat, però que és només un apunt de totes les reivindicacions que tenen, com la bonificació o gratuïtat o els transports especials i, sobretot, continuen demanant la constitució d’una taula negociadora permanent que, segons diu, “no s’ha constituït”.

Per tot plegat, la junta directiva de la FEAT ha decidit mantenir les tres marxes lentes convocades el 5 de desembre, coincidint amb l’operació sortida del pont de la Puríssima. En concret, se’n farà una entre Tarragona i Altafulla, una altra entre l’Aldea i Alcanar, i una més que passarà per Bellvei, El Vendrell i l’Arboç.
Josep Lluís Aymat, president de la FEAT
Josep Lluís Aymat, president de la FEAT
Josep Lluís Aymat, president de la FEAT
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile