Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
04 de desembre del 2018
La Federació del Comerç del Baix Gaià i els ajuntaments del territori s’uneixen per crear una estratègia de promoció comercial
La iniciativa s’ha presentat aquest dilluns a Torredembarra
La Federació del Comerç del Baix Gaià i els ajuntaments del territori han decidit fer un front comú per buscar estratègies conjuntes de promoció amb l’objectiu final de potenciar el Baix Gaià com a eix comercial i turístic i donar a conèixer el seu potencial.

Aquest dilluns s'ha fet una trobada a Torredembarra per dissenyar aquestes línies de col•laboració entre els ens privats i públics, una reunió que també ha servit per presentar formalment la Federació del Comerç del Baix Gaià, un ens constituït per PIMEComerç Tarragona i les associacions de comerciants del territori.

De moment, la Federació del Comerç del Baix Gaià aplega les associacions de comerciants de Torredembarra, Altafulla, Roda i Creixell i espera acabar-se d'estendre a més municipis de la zona.

A la reunió hi ha assistit representants de les associacions comercials de Roda de Berà, de la Pobla de Montornès, de la UCEP de Torredembarra i l’ATECA d’Altafulla. També l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart; el de la Pobla de Montornès, Josep M. Santamaria; l’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili; el de la Riera de Gaià, Jaume Casas i els regidors de Turisme de Torredembarra, Josep Maria Guasch; el regidor de Comerç d’Altafulla, Jaume Sánchez, i la regidora de Comerç de Roda de Berà Cèlia Tresserres.

El president de PIMEC, Florenci Nieto, ha remarcat durant la presentació d’aquest dilluns a Torredembarra, que el següent pas és trobar mecanismes de col•laboració entre la federació i les institucions del territori.

Per la seva banda, el regidor de Comerç, Indústria i Activitats de Torredembarra, Josep Maria Guasch, ha remarcat el potencial comercial del Baix Gaià. En el cas de Torredembarra, Guasch ha explicat que la proporció de comerços és superior a la mitjana catalana. N'hi ha 18 per mil habitants, quan la mitjana és de 13,5.

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha manifestat la voluntat dels ajuntaments de col•laborar amb el sector comercial per situar el Baix Gaià en l'àmbit turístic i ha afegit que cal trobar la manera d'articular aquesta col•laboració, que es podria fer, ha apuntat, a través del Consorci Turístic del Baix Gaià, que depèn del Consell Comarcal del Tarragonès, “o bé buscant nova estratègia més àgil i operativa”.

El regidor de Comerç de l’Ajuntament d’Altafulla, Jaume Sánchez, també han destacat la importància de donar un impuls a la col•laboració pública i privada.

Entre les primeres accions conjuntes de promoció del comerç i el turisme del Baix Gaià hi ha l'edició d'un tríptic informatiu i la participació en la Fira de Turisme Fitur amb una única marca.

La presentació ha començat a les 13 hores a l’Espai Cultural Sala de Mar de Torredembarra amb la intervenció del president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, i del que serà el president de la Federació, Josep M. Lloret, que a la vegada és també el president de l’Associació d’Empresaris i Comerciants d’Altafulla (ATECA).

De fet, l’embrió d’aquest projecte és la Taula del Comerç del Baix Gaià, que es va reunir per primera vegada el passat mes d’abril a Altafulla per donar a conèixer la subcomarca i crear una marca pròpia per identificar el comerç de la zona.

De moment, s’hi ha adherit un total de 8 alcaldes de les 11 poblacions del Baix Gaià que ara han de decidir quina forma li donen al Consorci del Baix Gaià, un ens constituït per organismes públics que ha d’obrir-se ara a la iniciativa privada.

L’acte ha acabat amb la ponència “Dinamització comercial en municipis petits”, a càrrec de la presidenta de la Federació de Comerç de la Selva, Marta Julià, que, des de la seva experiència de dinamització a la comarca, que ha donat alguns exemples i motivacions per tirar endavant el projecte al Baix Gaià.

La cloenda ha anat a càrrec de Joaquim Nin, diputat delegat de la Presidència de la Diputació de Tarragona.
Josep Maria Guasch, regidor Comerç Torredembarra
Jaume Sánchez, regidor de Comerç d'Altafulla
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla