Notícies
Foto: De Bar
05 de desembre del 2018
Les Trobades Gastro Literàries Néstor Luján d’Altafulla proposen un maridatge entre gastronomia i literatura
La iniciativa pretén compartir relats al voltant d’una taula en un restaurant del municipi
Pere Inglés, periodista i impulsor de tallers literaris al territori, és el creador d’una nova iniciativa literària i gastronòmica que irromp a amb originalitat a Altafulla aquest desembre i que s’allargarà durant el 2019.

Es tracta de les Trobades Literàries Néstor Luján d’Altafulla, que començaran el pròxim 12 de desembre i es celebraran una vegada al mes, en diferents restaurants del municipi i, en principi, fins al maig del 2019.

La proposta pretén, com explica el mateix impulsor, Pere Inglés, “gaudir de la cuina i de la literatura a la mateixa vegada”.

Per això, cada trobada gastronòmica i literària proposarà un llibre diferent d’un autor reconegut, que es llegirà i es comentarà després durant un sopar en un restaurant d’Altafulla.

La primera trobada serà el 12 de desembre al De Bar d’Altafulla, al carrer de Sant Antoni Abad, a partir de les 8 del vespre, amb la proposta literària “Un día de estos”, de l’autor colombià Gabriel García Márquez.

Les obres literàries que s’han triat són relats curts, que es llegiran prèviament els participants, i per això la iniciativa està oberta a tothom.

El 17 de gener, el restaurant Les Bruixes serà escenari de la Trobada al voltant de Pere Calders, amb el conte “Invasió subtil”. Al febrer, el restaurant El mercadet debatrà el conte d’Anton Txèhov, “La corista”. Al març, el Restaurant La Volta proposa el conte de Julio Cortázar, “Continuidad en los parques”, al l’abril el De Bar acollirà l’autora Mercè Rodoreda amb “Mort de Lisa Sperling” i al maig, Les Bruixes repetirà, però aquesta vegada amb Charles Bukowski i el seu conte “Tráeme tu amor”.

Les Trobades Gastro Literàries compten amb la direcció literària de Pere Inglés i a la direcció gastronòmica de quatre restauradors ben coneguts a Altafulla: Ito Francino, Javier Gonzalez, Susana Iniesta y Ángela Noguera.

La iniciativa ha pres el nom del reconegut gastrònom mataroní Néstor Luján que, com reconeix Pere Inglés, “condensa l’esperit d’aquestes trobades”.

El preu de cada sessió és de 15 euros, que inclou el relat, el sopar i el vi. Cal apuntar-se a cada establiment de forma prèvia. El 12 de desembre, les Trobades s’estrenaran amb García Márquez al De Bar d’Altafulla, i per apuntar-s’hi cal trucar al 877 01 18 43.
Pere Inglés, impulsor
Pere Inglés, impulsor
Pere Inglés, impulsor
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla