Notícies
Foto: AMPA El Roquissar
05 de desembre del 2018
Les AMPAs d’Altafulla se sumen a les reivindicacions de la concentració a Tarragona pel rebuig del decret de menjadors
No volen perdre la capacitat de decisió en la gestió d’aquest servei escolar
Els pares i mares dels escolars del Camp de Tarragona s'han concentrat aquest dimarts a la tarda al Balcó del Mediterrani de Tarragona per rebutjar de forma conjunta el decret de menjadors escolars, que preveu una nova regulació del servei i de l'espai de migdia a les escoles catalanes, i que preveu aprovar l’any que ve el Departament d’Ensenyament.

Les AMPAs, coordinades per la plataforma SOS Menjadors, temen que el decret els minvi la seva capacitat de decisió en la gestió del menjador i que obri portes a empreses “amb criteris mercantilistes i no qualitat”.

Les AMPAs de les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla s’han sumat aquesta setmana a la reivindicació i han organitzat diferents actes a les escoles. Han llegit el manifest de SOS Menjadors i, a més, els alumnes han pintat de colors plats de cartró per decorar la façana de les escoles.

Una delegació de l’AMPA El Roquissar ha assistit a la concentració de Tarragona. L’AMPA de La Portalada no ha pogut ser-hi, perquè l’acte del Balcó del Mediterrani coincidia amb l’assemblea de l’associació, moment en què s’ha aprofitat per posar damunt la taula tot el que pot suposar el nou decret. Ambdues associacions, però, s’han pronunciat i sumat a les reivindicacions que s’han fet des de Tarragona aquets dimarts a la tarda.

Joosep González, membre de l’AMPA del Roquissar, ha explicat que el centre educatiu altafullenc ha fet durant tota la setmana diferents actes per demanar “un menjador de qualitat” i “que no s’aparti les famílies de la seva gestió”.

A Tarrragona, les AMPAs han llegit un manifest en el que defensen un decret que no les aparti de la gestió del servei i que garanteixi que tots els nens podran accedir al servei independentment de la situació econòmica. En aquesta línia, demanen que s'ofereixi el suport a tots els infants que ho necessitin perquè puguin fer ús del servei sense cap cost addicional per a les famílies. També que es promogui un servei públic, amb la contractació d'entitats gestores sense ànim de lucre i del territori.

També reclamen una millora de les ràtios dels menjadors i que es garanteixi un servei de menjador a tots els centres educatius.

SOS Menjadors demana mantenir, a més, els menjadors de primària on es fa jornada continuada, recuperar els menjadors a secundària i garantir beques pels seus usuaris.
Josep Gonzàlez, AMPA Roquissar
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla