Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
05 de desembre del 2018
La Sínia proposa una cooperació col•lectiva per crear una pèrgola viva a la Riera de Gaià
Es pot col•laborar fent una donació i també participant al taller de creació de l’estructura vegetal
L’Associació Mediambiental la Sínia ha estrenat aquest curs un nou centre d’educació ambiental, a banda del que té a l’Hort de la Sínia, a les Hortes de Tamarit. Es tracta del nou Centre d'Educació Ambiental l'Hort de Cal Fèlix, a les hortes prop del riu, a la Riera de Gaià.

És aquí on els responsables de l’entitat volen fer realitat un petit somni: crear una pèrgola viva i una tanca verda. Per fer-ho possible, els impulsors de la iniciativa volen comptar amb els ciutadans interessats en aquest tipus d’estructures vegetals.

Com ha explicat Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental de l'Associació Mediambiental la Sínia, la idea va sorgir al nou centre de la Riera.

Per aconseguir portar a terme aquest projecte, l’entitat mediambiental ha creat una proposta de cooperació col•lectiva, on hi pot col•laborar tothom qui ho vulgui fent una donació i també participant en el taller de creació. En aquest taller, un mestre que ensenyarà com es fan aquestes construccions vives amb diferents tipus de salzes, com la sarga i la vimetera.

Aquesta operació de micromecenatge ja s’ha endegat a traves de dues plataformes: www.GivingTuesday.es i www.Migranodearena.org i ja es poden fer aportacions.

L'Hort de Cal Fèlix, el nou espai de l’Associació Mediambiental la Sínia a la Riera de Gaià, acollirà diferents projectes de l'Associació, de caire mediambiental i també social, amb la voluntat de promoure tant els valors del nostre riu i el seu entorn, com de la vida rural, l'agricultura ecològica i el desenvolupament sostenible en el medi als pobles de la Conca del Gaià. A més, allà l’entitat porta a terme la proposta d'educació ambiental a escoles, instituts, entitats i associacions.

S’hi portaran a terme activitats sobre agricultura ecològica, el món de les abelles, les plantes aromàtiques i medicinals i les tortugues autòctones i exòtiques.

Per fer-ho, la Sínia vol crear aquests espais exteriors de la forma més respectuosa possible, creant diferents estructures vives amb diferents tipus de salzes.

La que vol portar a terme a través de col•laboració o mecenatge és un cobriment vegetal –una pèrgola viva- per a la bassa de l'hort, que permetrà observar-la sense molestar als habitants de la bassa (amfibis i peixos).

Es construirà en aquests tallers oberts al públic on, a la banda de col•laborar amb l'associació, s'aprendrà la tècnica d'aquestes construccions i les seves característiques i manteniment.

L’objectiu de l’entitat és recollir 1.600 € fins al 13 de gener, que és el que costa portar a terme aquesta iniciativa.
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla