Notícies
Foto: Associació Mediambiental La Sínia
05 de desembre del 2018
La Sínia proposa una cooperació col•lectiva per crear una pèrgola viva a la Riera de Gaià
Es pot col•laborar fent una donació i també participant al taller de creació de l’estructura vegetal
L’Associació Mediambiental la Sínia ha estrenat aquest curs un nou centre d’educació ambiental, a banda del que té a l’Hort de la Sínia, a les Hortes de Tamarit. Es tracta del nou Centre d'Educació Ambiental l'Hort de Cal Fèlix, a les hortes prop del riu, a la Riera de Gaià.

És aquí on els responsables de l’entitat volen fer realitat un petit somni: crear una pèrgola viva i una tanca verda. Per fer-ho possible, els impulsors de la iniciativa volen comptar amb els ciutadans interessats en aquest tipus d’estructures vegetals.

Com ha explica Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental
Associació Mediambiental la Sínia, la idea va sorgir al nou centre de la Riera.

Per aconseguir portar a terme aquest projecte, l’entitat mediambiental ha creat una proposta de cooperació col•lectiva, on hi pot col•laborar tothom qui ho vulgui fent una donació i també participant en el taller de creació. En aquest taller, un mestre que ensenyarà com es fan aquestes construccions vives amb diferents tipus de salzes, com la sarga i la vimetera.

Aquesta operació de micromecenatge ja s’ha endegat a traves de dues plataformes: www.GivingTuesday.es i www.Migranodearena.org i ja es poden fer aportacions.

L'Hort de Cal Fèlix, el nou espai de l’Associació Mediambiental la Sínia a la Riera de Gaià, acollirà diferents projectes de l'Associació, de caire mediambiental i també social, amb la voluntat de promoure tant els valors del nostre riu i el seu entorn, com de la vida rural, l'agricultura ecològica i el desenvolupament sostenible en el medi als pobles de la Conca del Gaià. A més, allà l’entitat porta a terme la proposta d'educació ambiental a escoles, instituts, entitats i associacions.

S’hi portaran a terme activitats sobre agricultura ecològica, el món de les abelles, les plantes aromàtiques i medicinals i les tortugues autòctones i exòtiques.

Per fer-ho, la Sínia vol crear aquests espais exteriors de la forma més respectuosa possible, creant diferents estructures vives amb diferents tipus de salzes.

La que vol portar a terme a través de col•laboració o mecenatge és un cobriment vegetal –una pèrgola viva- per a la bassa de l'hort, que permetrà observar-la sense molestar als habitants de la bassa (amfibis i peixos).

Es construirà en aquests tallers oberts al públic on, a la banda de col•laborar amb l'associació, s'aprendrà la tècnica d'aquestes construccions i les seves característiques i manteniment.

L’objectiu de l’entitat és recollir 1.600 € fins al 13 de gener, que és el que costa portar a terme aquesta iniciativa.
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Violeta Cabrera, responsable d'educació ambiental Associació Mediambiental la Sínia
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Tres anuncios en las afueras"
14 de desembre a les 20:30h. a La Violeta
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Actes solidaris amb La Marató de TV3
Propostes i iniciatives de les entitats locals
Consulta les activitats a altafulla.cat
Presentació dels equips del CE Altafulla
15 de desembre a les 16:00h. a l'Estadi Municipal
Organitza: Centre d'Esports Altafulla
Representació de l'obra "Toc toc"
15 de desembre a les 21:30h. a La Violeta
Entrades a l'Oficina de Turisme, altafulla.cat i Infotactile