Notícies
26 de febrer del 2015
El Pla Director de la Vila Closa d'Altafulla veurà la llum el proper mes d’abril
La Comissió Territorial d’Urbanisme i Cultura ja ha donat el vistiplau al projecte del carrer Martí d’Ardenya, que s’iniciarà al setembre
La Comissió Territorial d’Urbanisme i Cultura de la Generalitat a Tarragona ha donat el vistiplau al projecte per a vianants del carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla. Gran part de les instal·lacions que contempla aquest projecte d’urbanització del vial havia d’anar a càrrec de l’Empresa Mixta d’Aigües. La companyia, però, va comunicar que no disposava de capacitat de finançament suficient. Una situació que va obligar a passar el projecte a mans de l’Ajuntament, qui es veia amb el “compromís moral i polític” d’adequar el vial. Aquest contratemps, però, va haver de modificar el calendari previst, tant pel que fa a l’aprovació del pressupost per al 2015 com a l’inici de les obres.

Des d’aquell moment, va ser el consistori qui va iniciar els tràmits administratius pertinents, i necessitava ara la conformitat dels serveis territorials per seguir endavant amb el procés. La regidoria d’Urbanisme va mantenir una reunió amb els seus representants per tal de desencallar la situació. Sobre el paper no acabaven de veure clars alguns aspectes, com ara la tonalitat de la pavimentació que es faria servir a terra. La trobada, però, va servir per esvair dubtes.

La reunió també va servir per presentar l’esborrany del Pla Director de la Vila Closa. Un primer redactat, segons Molinera, que ha d’estar enllestit el proper mes d’abril, i que plantejarà una reordenació urbanística de tota la zona en què el vianant guanyi espai respecte el trànsit rodat. El regidor pretén que esdevingui un “projecte de poble que els futurs regidors continuïn tirant endavant”.

Pel que fa a l’inici de les obres del carrer Martí d’Ardenya, ja disposen de tots els permisos per iniciar-se en els propers mesos. Les eleccions municipals i la imminent arribada de l’estiu, però, faran que no es posin en marxa fins el proper mes de setembre. En cas que així sigui, la previsió és que els treballs estiguin enllestits a finals d’any, o principis del 2016.
Jordi Molinera, regidor d'Urbanisme
Jordi Molinera, regidor d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla