Notícies
Foto: Afará
09 de gener del 2019
La fusió del jazz afrocubà d’Afará Ancestors arriba aquest dissabte al cicle Altafujazz
El concert es farà a dos quarts de nou del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla
El cicle estable de concerts Altafujazz, que organitza l’entitat altafullenca Oiljazz, amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla, presenta aquest dissabte, 12 de gener, a dos quarts de nou del vespre a la Pallisa de l’Era del Senyor, la formació Afará Ancestors.

El projecte artístic d’Afará l’integren tres músics de renom internacional i suposa un pont musical, cultural i emocional, que uneix el present amb els ancestres. La seva música és un punt de trobada entre Àfrica i Cuba, des de la tradició però també amb una interpretació molt contemporània. D’aquesta idea va sorgir el nom del grup, que vol dir “pont” en llengua ioruba, la que es parla a Nigèria.

Per mitjà de la veu i els sons i la curosa selecció d’instruments - el contrabaix, la Calabash i el Ngoni-, el Baba Maiga , l’Adama Kone i el Luis Cojal, originaris de Mali i Cuba, vinculen el seu destí en una conversa musical que va directe al cor i expliquen històries que han transmès de generació en generació des dels seus avantpassats.

Una mescla de cultura i història que transportarà, com ha explicat Toni Pla, programador del cicle Altafujazz, el públic d’Altafulla a una altra cultura ben llunyana.

El grup Afará Ancestors ha participat en diferents festivals, auditoris i sales concerts per tot el territori espanyol i també a l’estranger. Recentment han tocat a l’Auditori Josep Carreras de Vil-seca, amb un gran èxit de públic. Altafulla, com assegura el programador Toni Pla, els rebrà de ben segur amb la mateixa espectació. En el concert del pròxim dissabte, a més, presentaran el seu darrer treball "Ilé mi".

Tot i que la imatge del grup pot fer pensar algú que s’allunya de la disciplina jazzística, Toni Pla assegura que Afará ens mostraran un jazz afrocubà que farà les delícies dels amants del jazz en totes les seves vessants.

El concert d’Afará Ancestors del cicle l’Altafujazz es farà aquest dissabte, 12 de gener, a dos quarts de nou del vespre a la Pallissa de l’Era del Senyor. L’aportació és de 15 €. A més, s’acompanyarà d’un tast delicatessen i d’una copa de vi.

El cicle estable de concerts Altafujazz, que organitza l’entitat altafullenca Oiljazz, amb el suport de l’Ajuntament d’Altafulla, continua el seu camí estable i amb un públic molt fidel i està a punt de celebrar els cent concerts, una mostra que la música en directe i el jazz tenen bona salut al municipi.

Enguany han passat per l’escenari de la Pallisa del Senyor, i també per l’estrenat espai de l’escola Dansclas d’altafulla, Victor Correa Vocal Quartet, David Mengual Quartet & Carme Canela a la veu, Kiffen Music’Bass & Sax, Guillermo Rizzotto Trio, Josep Mª Domenech Trio & Sergi Castan al saxo i Rosa Rios a la Veu, Tropic de Capricorn, 12 To 12 Quartet +Ariel Vigo , Guillermo Calliero SAP, Michael Kanan Trio, Tina Raymond Trio, Alexis Alonso Quartet.
Toni Pla, responsable d'Altafujazz
Toni Pla, responsable d'Altafujazz
Toni Pla, responsable d'Altafujazz
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla