Notícies
Foto: Podem Altafulla
10 de gener del 2019
Alternativa Altafulla i Podem allunyen posicions a l’hora d’elaborar una llista conjunta
Dimarts van mantenir una reunió que ha posat en evidència el desacord pels llocs de la llista electoral que ocuparia cada formació
El possible acord entre Alternativa Altafulla i Podem per anar junts en una mateixa llista a les eleccions municipals del proper mes de maig sembla, a dia d’avui, ciència ficció. Les desavinences pels llocs d’una possible llista comuna ha allunyat ambdós partits, que a nivell nacional conflueixen sota el nom de Catalunya en Comú Podem, però que a nivell local no s’han presentat mai junts en unes eleccions municipals.

El cercle de Podem Altafulla va decidir en assemblea dissabte passat “iniciar converses” amb Alternativa, la marca altafullenca dels comuns que lidera Fèlix Alonso, l'alcalde d'Altafulla, i formar una possible coalició. Aquest dimarts mateix al vespre s’han reunit els membres d’ambdós partits, una trobada que ha posat en evidència els desacords entre les dues forces per integrar una llista comuna.

Podem Altafulla demana una llista mixta entre les dues formacions, acceptant que el primer lloc l’ocuparia Fèlix Alonso, cap de llista d’Alternativa, i a partir del segon lloc s’alternarien, de manera que els números parells de la llista serien per a membres de Podem, i els imparells, per Alternativa.

Jose María Hernández, portaveu del cercle Podem Altafulla, ha explicat quina és la seva demanda, “una llista paritària respectant el primer lloc per Alonso, el segon per Podem i alternant la resta”.

Francesc Farré, coordinador d’Alternativa Altafulla considera “desmesurada” la petició dels podemites, tenint en compte que el partit no té representació al consistori i que el partit de Fèlix Alonso governa des de fa vuit anys i ha guanyat les tres darreres eleccions municipals.

Farré creu que Podem “demana la Lluna, perquè no han tingut mai representació a l’Ajuntament” i que Alternativa els ha fet una proposta “raonable”, el setè lloc de la llista, que podria tenir representació a l’Ajuntament.

Tot i que a hores d’ara l’acord entre Podem i Alternativa per concórrer junts a les municipals del maig sembla impossible, Jose María Hernández, de Podem, creu que la coalició encara “no està del tot descartada”.

Per això, a banda que en els propers dies faran arribar a Alternativa una aportació de quinze propostes per buscar punts en comú en ambdós programes electorals, el nucli de Podem cerca altres aliances amb partits d’esquerra a Altafulla, com el PSC, perquè descarta presentar-se en solitari a les eleccions del 26 de maig. També ha reconegut que EINA-ERC els ha proposat acostar-se si es presentaven sols, sense Alternativa.

En aquest sentit, Francesc Farré, coordinador d’Alternativa, treu importància al fet que EINA-ERC “vulgui treure vots d’Alternativa” demanant a Podem que acudeixi amb llista pròpia a les urnes. També ha deixat clar que l’acord amb Podem “no està tancat” i han d’acabar de parlar.

Alternativa començarà aquest mateix dijous a treballar en la composició de la llista electoral. A les 7 del vespre, al Museu d'Altafulla, el partit que governa farà una sessió de balanç de govern, amb el lema “Rendició de comptes”, on exposarà la política que ha portat a terme el govern encapçalat per Fèlix Alonso en temes de promoció econòmica, esports, comerç i turisme.
Podem, per la seva banda, celebrarà aquest cap de setmana una assemblea per acabar de perfilar punts del programa i fer-los arribar a Alternativa Altafulla.
José María Hernández, Podem Altafulla
Francesc Farré, Alternativa Altafulla
José María Hernández, Podem Altafulla
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla