Notícies
Foto: CC Tarragonès
10 de gener del 2019
El Tarragonès posa en marxa el servei d’atenció integral per a les persones LGTBI
Altafulla i 19 municipis més de la comarca se’n beneficiaran
El Consell Comarcal del Tarragonès ha posat en marxa de forma oficial el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI - acrònim emprat per a referir-se col•lectivament a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals- del Tarragonès.

El president del Consell Comarcal, Daniel Cid, i la directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, van signar el passat 12 de desembre l’acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

La rúbrica dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

El SAI del Tarragonès facilitarà a 20 municipis de la comarca, entre els que es troba Altafulla, Torredembarra i la resta de municipis del Baix Gaià, el compliment de la llei que garanteix els drets de la població LGTBI. A banda queda Tarragona i Salou, que tindran un servei propi.

El SAI està adreçat a tota la població que vulgui informar-se, tingui dubtes o qüestions relacionades amb el col•lectiu LGBTI, i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia.

El SAI del Tarragonès visualitzarà la realitat del col•lectiu LGTBI i donarà suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

A la presentació del SAI, que va fer-se a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès, van assistir alcaldes i representants locals i comarcals. Aprofitant l’acte, va fer-se una formació a tots els participants per tal d’assegurar un tracte igualitari i no discriminatori arreu de la comarca.

Hi van participar, a més, els cossos de seguretat -Mossos d’Esquadra i policies locals- i les entitats especialitzades del territori, com Gènere Lliure, H2O i Chrysallis.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "Lucky"
18 de gener a les 20:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
8a Marxa dels Castells del Baix Gaià
27 de gener a les 08:30h. des de davant del Castell
Organitza: Ajuntament i Atletes d'Altafulla
La capsa dels contes
29 de gener a les 17:00h. a la Biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Visites al Museu Etnogràfic d'Altafulla
Dissabtes de 17:00h. a 19:00h. i diumenges d'11:00h. a 13:30h.
Organitza: Ajuntament d'Altafulla