Notícies
Foto: CC Tarragonès
10 de gener del 2019
El Tarragonès posa en marxa el servei d’atenció integral per a les persones LGTBI
Altafulla i 19 municipis més de la comarca se’n beneficiaran
El Consell Comarcal del Tarragonès ha posat en marxa de forma oficial el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI - acrònim emprat per a referir-se col•lectivament a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals- del Tarragonès.

El president del Consell Comarcal, Daniel Cid, i la directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, van signar el passat 12 de desembre l’acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

La rúbrica dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

El SAI del Tarragonès facilitarà a 20 municipis de la comarca, entre els que es troba Altafulla, Torredembarra i la resta de municipis del Baix Gaià, el compliment de la llei que garanteix els drets de la població LGTBI. A banda queda Tarragona i Salou, que tindran un servei propi.

El SAI està adreçat a tota la població que vulgui informar-se, tingui dubtes o qüestions relacionades amb el col•lectiu LGBTI, i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia.

El SAI del Tarragonès visualitzarà la realitat del col•lectiu LGTBI i donarà suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

A la presentació del SAI, que va fer-se a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès, van assistir alcaldes i representants locals i comarcals. Aprofitant l’acte, va fer-se una formació a tots els participants per tal d’assegurar un tracte igualitari i no discriminatori arreu de la comarca.

Hi van participar, a més, els cossos de seguretat -Mossos d’Esquadra i policies locals- i les entitats especialitzades del territori, com Gènere Lliure, H2O i Chrysallis.
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla