Notícies
Foto: CC Tarragonès
10 de gener del 2019
El Tarragonès posa en marxa el servei d’atenció integral per a les persones LGTBI
Altafulla i 19 municipis més de la comarca se’n beneficiaran
El Consell Comarcal del Tarragonès ha posat en marxa de forma oficial el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI - acrònim emprat per a referir-se col•lectivament a les persones lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals- del Tarragonès.

El president del Consell Comarcal, Daniel Cid, i la directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, van signar el passat 12 de desembre l’acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

La rúbrica dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

El SAI del Tarragonès facilitarà a 20 municipis de la comarca, entre els que es troba Altafulla, Torredembarra i la resta de municipis del Baix Gaià, el compliment de la llei que garanteix els drets de la població LGTBI. A banda queda Tarragona i Salou, que tindran un servei propi.

El SAI està adreçat a tota la població que vulgui informar-se, tingui dubtes o qüestions relacionades amb el col•lectiu LGBTI, i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia.

El SAI del Tarragonès visualitzarà la realitat del col•lectiu LGTBI i donarà suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

A la presentació del SAI, que va fer-se a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès, van assistir alcaldes i representants locals i comarcals. Aprofitant l’acte, va fer-se una formació a tots els participants per tal d’assegurar un tracte igualitari i no discriminatori arreu de la comarca.

Hi van participar, a més, els cossos de seguretat -Mossos d’Esquadra i policies locals- i les entitats especialitzades del territori, com Gènere Lliure, H2O i Chrysallis.
Social
Et recomanem
Taller pràctic de defensa personal per a dones i joves
29 de març a les 17:30h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Tastets de natura: la bioconstrucció al biospa Essència
30 de març a les 11:00h. a l'Hort de la Sínia
Organitza: L'Hort de la Sínia
Visita guiada a la desembocadura del Gaià
31 de març a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Ruta: 'La Xoixeta. Tapes bruixes Altafulla'
Del divendres 29 de març al diumenge 14 d'abril
Més informació a www.altafulla.cat