Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 de gener del 2019
Les mares treballadores amb fills a la llar d’infants podran desgravar-se fins a 1.000 euros de la renda
Els centres, i els ajuntaments en el cas de les municipals, tenen fins al 15 de febrer per informar a Hisenda dels infants inscrits durant l’any 2018
Les mares treballadores amb fills menors de 3 anys escolaritzats en llars d'infants durant l’any 2018 ja podran gaudir de la nova deducció de l'IRPF. Es tracta d’una nova ajuda pública a la maternitat que pot ascendir fins els 1.000 euros anuals.

El termini per sol·licitar-la es va obrir l’1 de gener, i s’allargarà fins el 15 de febrer. La deducció s'aplicarà a la mare per cada un dels fills menors de 3 anys, independentment que sigui un altre progenitor qui hagi pagat les mensualitats del centre.

La deducció també s’aplicarà si l'infant ha complert els 3 anys durant el 2018, però ha continuat al primer cicle d'educació infantil uns mesos més. Seria el cas dels nens i nenes que van néixer entre el gener i el juliol del 2015. En aquest cas, es podrà aplicar la deducció fins al mes anterior a la seva incorporació al segon cicle d'educació infantil.

Per optar a aquest suplement, les llars d’infants –i en el cas d’Altafulla, l’Ajuntament ja que són de titularitat municipal, han d'omplir el model 233 mitjançant el qual posen en coneixement de l'Agència Tributària la informació sobre els menors i les despeses que donin dret a aquesta nova deducció per maternitat. En ser aquest any el primer, les llars d'infants compten amb 15 dies més i podran presentar la informació fins al 15 de febrer. En anys posteriors hauran de fer-ho durant el mes de gener.

Un cop la llar d'infants hagi informat, aquesta informació ja estarà a la base de dades de l'Agència Tributària i s'incorporarà en la declaració de 2018, és a dir, la que farem durant la primavera d'aquest 2019. De moment, les mares no han de fer res fins que no comenci la campanya de la Renda, que aquest any serà del 2 d'abril a l'1 de juliol. Quan es conegui el model de la declaració, se sabrà si les mares han de marcar alguna casella en concret o si directament s'aplicarà la deducció amb les dades rebudes pels centres.

La mesura es va aprovar el 2018 durant el govern del PP. L’executiu de Pedro Sánchez, però, l’ha mantingut en el seu projecte de pressupostos per al 2019.
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla