Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
17 de gener del 2019
Les mares treballadores amb fills a la llar d’infants podran desgravar-se fins a 1.000 euros de la renda
Els centres, i els ajuntaments en el cas de les municipals, tenen fins al 15 de febrer per informar a Hisenda dels infants inscrits durant l’any 2018
Les mares treballadores amb fills menors de 3 anys escolaritzats en llars d'infants durant l’any 2018 ja podran gaudir de la nova deducció de l'IRPF. Es tracta d’una nova ajuda pública a la maternitat que pot ascendir fins els 1.000 euros anuals.

El termini per sol·licitar-la es va obrir l’1 de gener, i s’allargarà fins el 15 de febrer. La deducció s'aplicarà a la mare per cada un dels fills menors de 3 anys, independentment que sigui un altre progenitor qui hagi pagat les mensualitats del centre.

La deducció també s’aplicarà si l'infant ha complert els 3 anys durant el 2018, però ha continuat al primer cicle d'educació infantil uns mesos més. Seria el cas dels nens i nenes que van néixer entre el gener i el juliol del 2015. En aquest cas, es podrà aplicar la deducció fins al mes anterior a la seva incorporació al segon cicle d'educació infantil.

Per optar a aquest suplement, les llars d’infants –i en el cas d’Altafulla, l’Ajuntament ja que són de titularitat municipal, han d'omplir el model 233 mitjançant el qual posen en coneixement de l'Agència Tributària la informació sobre els menors i les despeses que donin dret a aquesta nova deducció per maternitat. En ser aquest any el primer, les llars d'infants compten amb 15 dies més i podran presentar la informació fins al 15 de febrer. En anys posteriors hauran de fer-ho durant el mes de gener.

Un cop la llar d'infants hagi informat, aquesta informació ja estarà a la base de dades de l'Agència Tributària i s'incorporarà en la declaració de 2018, és a dir, la que farem durant la primavera d'aquest 2019. De moment, les mares no han de fer res fins que no comenci la campanya de la Renda, que aquest any serà del 2 d'abril a l'1 de juliol. Quan es conegui el model de la declaració, se sabrà si les mares han de marcar alguna casella en concret o si directament s'aplicarà la deducció amb les dades rebudes pels centres.

La mesura es va aprovar el 2018 durant el govern del PP. L’executiu de Pedro Sánchez, però, l’ha mantingut en el seu projecte de pressupostos per al 2019.
Social
Et recomanem
Conferència "Consells de guerra i repressió franquista a TGN"
18 d'octubre a les 19:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: Centre d'Estudis d'Altafulla
Projecció de la pel·lícula "Temporada de caza"
18 d'octubre a les 20:00h. a les antigues escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Concert d'Altafujazz amb "Maitia Trio i Joan Mas"
19 d'octubre a les 20:30h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz i Ajuntament d'Altafulla
Visita guiada al Castell d'Altafulla
26 d'octubre de 09:00h. a 13:00h. des de la porta reixada
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426