Notícies
27 de febrer del 2015
Ecologistes en Acció acusa la Generalitat de “discriminar-los” en matèria d’ajuts econòmics
La Direcció General de Polítiques Ambientals ha denegat per a la subvenció d’aquest 2015 els tres projectes que ha presentat l’entitat
Ecologistes en Acció de Catalunya ha denunciat públicament la denegació de la subvenció de la Generalitat per a projectes d’educació i sensibilització ambiental per a entitats sense ànim de lucre del tercer sector ambiental de Catalunya per a l’any 2015. Lamenten que és el tercer any consecutiu que la Direcció General de Polítiques Ambientals els “discrimina”, i asseguren que la desestimació respon al seu “treball crític i de denúncia de les actuals polítiques ambientals del Govern”. Un fet que es demostra també, segons afirmen, amb el “menyspreu sistemàtic per part de la Generalitat a les seves propostes”, dirigides principalment a la conservació del medi natural, l'aigua, l'energia i el canvi climàtic, l'agricultura i la pesca o l'urbanisme.

Des de l’entitat critiquen, a més, que la resolució presentada per la Direcció General de Polítiques Ambientals “no dóna cap possibilitat de fer un recurs amb garanties”, i lamenten que “fa prevaldre criteris polítics i no tècnics a l’hora d’assignar les subvencions”.

Davant d’aquesta situació, el coordinador d’Ecologistes en Acció, Eloi Nolla, ha volgut deixar clar que els ajuts són per campanyes determinades i en cap cas per al funcionament o finançament de les entitats que hi opten. En últim terme ha assegurat que els afectats són els ciutadans.

Els projectes denegats han estat ‘Platges Verges’, un projecte que des de fa cinc anys funciona en municipis del litoral de les comarques de Tarragona i L’Ebre i que es volia estendre a la resta de la costa catalana; ‘La Directiva Marc de l'Aigua : sensibilització per a la protecció del Delta de l'Ebre’, presentat juntament amb la Plataforma en Defensa de l'Ebre; i ‘Programa d'educació ambiental per promoure la protecció dels ecosistemes aquàtics litorals’.
Eloi Nolla, coordinador d'Ecologistes en Acció
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla