Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
08 de febrer del 2019
Jordi Molinera testificarà en defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva en el judici del procés a Madrid
El regidor de L’EINA explicarà els fets del 20 de setembre del 2017 en qualitat de testimoni en l’escorcoll a la Conselleria d’Economia
El regidor i coalcaldable de L’EINA, Jordi Molinera, ha estat citat a declarar pel Tribunal Suprem com a testimoni dels fets que es van produir a la Conselleria d’Hisenda el 20 de setembre del 2017. L’altafullenc és una de les persones proposades per les defenses de l'ex vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i de l'ex conseller d'Exteriors, Raül Romeva.

El 20 de setembre és una data en vermell al calendari del sobiranisme. L'operació de la Guàrdia Civil en diversos departaments del Govern de la Generalitat va marcar els dies previs a l’1-O en un nou intent d’aturar el referèndum. La Conselleria d’Economia va convertir-se en l’epicentre de tota la intervenció, i milers de persones s’hi van concentrar en defensa del dret a l’autodeterminació i en contra dels escorcolls i de les detencions que es van anar succeint al llarg de la jornada.

En una entrevista a ‘Carrer Major’ des dels estudis d’Altafulla Ràdio, Jordi Molinera ha explicat que aleshores treballava en la campanya en favor del referèndum impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), i va ser-hi present durant tot el dia. “Més de 12 hores en el cinturó de seguretat que separava la manifestació de les portes de la seu d’economia, vetllant per garantir la seguretat a la zona”.

El regidor independentista no entén el debat entorn si hi va haver o no rebel·lió en una manifestació que ha titllat de “cívica, pacífica, i molt reivindicativa, com les que fa anys que portem fent al nostre país”. Ha reconegut que “la comitiva judicial va poder fer la seva feina, i no es va evitar res del que tenien per objectiu”. Fins i tot, n’ha destacat la bona sintonia i la col·laboració que hi va haver en tot moment.

Tot i ser un dels testimonis que el Tribunal Suprem ha acceptat de cara al judici del procés, la comunicació encara no se li ha fet de manera oficial, i encara existeix la possibilitat que l’equip d’advocats descarti alguns dels testimonis de la defensa. De moment, resta a l’espera de reunir-se amb ells per preparar la seva intervenció, i ja ha avançat que es limitarà a relatar els fets.

És probable que Junqueras i Romeva siguin els dos primers acusats citats a declarar. Un fet que fa preveure que Molinera s’hagi de desplaçar a Madrid a finals de febrer o principis del mes de març.

Molinera ha reiterat que farà “el que faci falta per defensar aquella gent que ho va donar tot perquè poguéssim celebrar un referèndum a Catalunya l’1-O”. Malgrat aquestes intencions, s’ha mostrat reticent i desconfiat amb “una justícia que no és justa”. Ha parlat de les citacions, els detinguts i els escorcolls que s’han produït en els darrers mesos, i d’un “tribunal polititzat, de part dels interessos de l’Estat espanyol”.

Tot i desconfiar de la justícia espanyola, espera que quan acabi el procés judicial en l’àmbit de l’Estat espanyol, es traslladi al Tribunal de Drets Humans europeu perquè en faci la seva sentència.

En referència a l’anunci del Govern espanyol d’acceptar la participació d’un relator, Molinera ha reconegut que el conflicte entre l’Estat espanyol i el govern de la Generalitat és “evident”, i que "en molts països ha estat necessària la figura d’un mediador que no sigui part de cap dels dos i que proposi una solució justa”. En aquest sentit, ha sentenciat que “totes aquelles mesures que vagin encaminades a una negociació política entre el govern de l’Estat espanyol i el govern republicà de la Generalitat, benvingudes siguin”.
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Jordi Molinera, regidor de L'EINA
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla