Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de febrer del 2019
Hèctor López Bofill insta Jordi Molinera a reconsiderar la conformació d’una llista unitària de cara a les Eleccions Municipals del 26 de maig
El cap de llista de Junts per Altafulla reconeix que el procés judicial en què es troba immers podria tenir repercussions en la seva condició d’alcaldable, però confia en què “acabi prevalent la llibertat d’expressió”
Reprendre les negociacions amb l’Esquerra Independentista d’Altafulla (L’EINA) és el principal objectiu que persegueix, ara per ara, la formació local Junts per Altafulla de cara a les Eleccions Municipals del proper 26 de maig. El seu alcaldable, Hèctor López Bofill, ha avançat que emplaçarà el cap de llista, Jordi Molinera, a tornar a seure aquesta mateixa setmana per reconsiderar l’opció de conformar una llista unitària. Ha assegurat que “si confien en nosaltres, estem disposats a renunciar a tot, fins i tot a l’alcaldia”.

Ambdues formacions en van començar a parlar el passat mes de setembre, i des d’aleshores s’han reunit en diverses ocasions. Fins el moment, però, la resposta de L’EINA ha estat negativa.
Hèctor López Bofill ha mostrat la seva voluntat de continuar amb les negociacions aquest dissabte al migdia durant la presentació pública del partit. L’acte s’ha celebrat a la pallissa de l’Era del Senyor, i ha estat marcat per un ambient familiar i distès.

“Confluència” i “transversalitat” són els dos conceptes que més s’han repetit durant la presentació de la candidatura. Esdevenen dos dels pilars bàsics d’un programa que dedicarà especial atenció al “benestar”, amb la creació d’un parc d’habitatge social i d’un centre de serveis per la gent gran; a la “prosperitat”, amb un turisme de qualitat i amb el propi municipi com a pol tecnològic que permeti que la gent visqui i treballi a Altafulla; i a la “cultura”, amb la potenciació de les entitats, l’obertura de més sales d’exposicions pels artistes locals, i amb un espai per potenciar el teatre i la música, ja sigui La Violeta o algun altre.

Uns propòsits que, segons Hèctor López Bofill, no es poden fer sense “llibertat”. Ha parlat de “combatre contra la repressió” i ha mostrat “ple suport als empresonats i als polítics exiliats”. A nivell local, ha insistit en la importància d’oferir als vilatans els “màxims canals de participació ciutadana”. “Una de les promeses incomplertes –ha afegit- de Fèlix Alonso”.

La presentació ha estat presidida per l’actual número 2 del PDeCat i ara número 2 de Junts per Altafulla, Xavier Rofas, i també hi ha assistit la número 3 de la nova llista, l’ex-regidora Eva Martínez.

Els han acompanyat Eusebi Campdepadrós, diputat al Parlament de Catalunya i secretari de la Mesa, i David Bonvehí, president del Partit Demòcrata de Catalunya. Una participació per la qual Hèctor López Bofill s’ha mostrat molt feliç i ha titllat de “privilegi”.

Eusebi Campdepadrós ha mostrat tot el seu suport a Hèctor López Bofill en aquest nou intent de negociació amb L’EINA que, segons el seu parer, “respon a les responsabilitats que ara assumeix”. Ha recordat que “el clam de la gent del carrer és la unitat d’acció de totes les eines polítiques”, i ha sentenciat que “el primer pas d’una república independent és tenir ajuntaments independentistes”.

Campdepadrós ha criticat l’anunci del president espanyol, Pedro Sánchez, de no acceptar cap taula de negociació. Ha explicat que “el diàleg és necessari per trencar desconfiances i aconseguir un referèndum reconegut internacionalment perquè el poble pugui decidir”. En aquest sentit, ha aclarit que “hem d’utilitzar qualsevol mitjà per assolir el mandat de l’1-O i aconseguir un estat independent en forma de república”.

En referència a la mobilització d’aquest diumenge a Madrid, ha lamentat que “muntar una manifestació contra el diàleg és anar contra l’essència mateixa de la democràcia”.

En la mateixa línia s’hi ha referit David Bonvehí. Ha corroborat la idea de “no aixecar-se mai de la taula d’un diàleg que ha de ser infinit, i que no pot estar sotmès ni a la situació judicial actual ni als Pressupostos de l’Estat”. Ha insistit en donar compliment al mandat de l’1-O, i que “la millor manera i la més ràpida per fer efectiu aquest estat independent és la celebració d’un referèndum acordat”.

Altres noms que s’han fet públics aquest dissabte són Felicitat Castaño, com a número 4, i Anna Duran, com a número 5. Caldrà veure, però, si s’acaba arribant a un acord preelectoral amb L’EINA, i com variaria la llista aquesta possible coalició.

Preguntat pel procés judicial en què encara es troba immers i en què l’acusació li demana cinc anys d’inhabilitació, Hèctor López Bofill ha reconegut que podria tenir repercussions en la seva condició d’alcaldable. Espera, però, que “la repressió no condicioni res”, i confia en què “acabi prevalent la sensatesa i la llibertat d’expressió, i pugui exercir el càrrec en totes les seves dimensions”.
Hèctor López Bofill, cap de llista de Junts per Altafulla
Eusebi Campdepadrós, diputat al Parlament de Catalunya
David Bonvehí, president del PDeCat
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla