Notícies
02 de març del 2015
L’Ordenança de Civisme centra l’Audiència Pública de l’Ajuntament d’Altafulla
Els veïns han denunciat l’incompliment de la normativa en casos de prohibició d’aparcament, d’illes de contenidors, o de donar menjar als animals
L’incompliment de l’Ordenança de Civisme ha centrat la sessió d’aquest dissabte al matí de l’Audiència Pública de l’Ajuntament d’Altafulla.

Entre els punts d’aquesta normativa que no es respecten, segons denuncien els veïns, en destaquen els guals de prohibició d’estacionament. Una problemàtica que rebrà resposta el proper mes d’abril. La regidoria d’Urbanisme està elaborant un Pla Director de la Vila Closa que dedicarà especial atenció al vianant respecte el trànsit rodat.

Els vilatans també han denunciat l’existència d’una menjadora per a gats al passeig del Fortí. L’ordenança prohibeix donar menjar als animals de carrer ja que n’afavoreix la seva cria. De fet, en els darrers mesos s’ha detectat la proliferació de colònies de gats en punts concrets del municipi.

Altres incompliments es troben en els àmbits de les illes de contenidors de la brossa, com és el cas de la zona de la Portalada o de Martí Royo; o el fet d’estendre la roba al carrer, una prohibició que també contempla la normativa.

Davant d’aquests incompliments, s’ha criticat el servei de la Policia Local. Un servei que ha defensat l’alcalde, Fèlix Alonso, sobretot tenint en compte les darreres xifres presentades ara fa uns dies per la Junta Local de Seguretat. Ha defensat una policia de proximitat que faci pedagogia, però que també faci respectar les normes i que en els casos reincidents sancioni. Ha explicat que, principalment, es tracta d’un problema d’incivisme, i ha destacat també que per a un bon funcionament, la col·laboració ciutadana és “bàsica”.

La placa d’agermanament amb el poble italià de Roviano ha tornat a ser una de les demandes dels veïns. Fa mesos que s’havia d’haver instal·lat a l’avinguda Marquès de Tamarit, però encara no ha estat així a l’espera de rebre’n una amb la qualitat i la resolució correctes.

La d’aquest dissabte ha estat la primera Audiència Pública del 2015 i, probablement, sigui la darrera d’aquest mandat. La corporació ha agraït la participació de la ciutadania durant aquests anys.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla