Notícies
14 de març del 2019
El nou contracte de la brossa del Consell Comarcal del Tarragonès continua en procés de licitació
La previsió és que entri en vigor la propera tardor amb serveis com ara la recollida d’escombraries, el porta a porta, o la neteja viària i de platges
El nou servei de recollida d’escombraries que el Consell Comarcal del Tarragonès ha d’oferir a 18 dels 22 municipis de la comarca continua en procés de licitació. El ple de l’ens supramunicipal n’aprovava el passat mes d’agost el plec de clàusules, un vistiplau que finalment va permetre treure a concurs aquest nou acord mancomunat.

La previsió era que el nou servei entrés en vigor en un període inferior a sis mesos des de la formalització del contracte d’adjudicació. Els tràmits, però, no avancen al ritme esperat, i tot fa pensar que fins passada la Setmana Santa no es procedirà a aquesta darrera fase de la licitació. Així ho ha explicat als micròfons d’Altafulla Ràdio el regidor de Serveis de l’Ajuntament d’Altafulla, Micha Preuss, que ha apuntat la tardor com a possible data perquè entri en vigor el nou contracte. Ha reconegut que l’oferta presentada per fer-se càrrec de la gestió del servei no ha estat gaire àmplia, i ha parlat d’un plec de clàusules “bastant complicat” a nivell tècnic.

La Setmana Santa i l’estiu tornaran a ser, doncs, dos moments conflictius al municipi en termes de recollida de la brossa. Durant aquests dos períodes, especialment durant els mesos de juliol i agost, la població a la vila es multiplica i esdevé molt complicat donar resposta a aquest creixement. Per pal·liar aquest excés de producció d’escombraries, el consistori altafullenc tornarà a reforçar el servei amb una major freqüència, no només els caps de setmana sinó de manera diària, sobretot en aquelles illes de contenidors més malmeses i que acumulen un major volum de brossa.

Amb la mateixa voluntat d’oferir un millor servei a la ciutadania, la regidoria de Serveis lloga contenidors terrestres addicionals per complementar l’actual infraestructura, i té la possibilitat d’adquirir-ne més en cas de sorgir algun imprevist. A dia d’avui disposa d’una quinzena de contenidors addicionals per a la recollida selectiva, i d’una vintena més amb capacitat per a 1.100 litres.

El nou contracte preveu una ampliació, millora i modernització dels serveis que fins ara s’oferien als municipis del Tarragonès en matèria de neteja i recollida de residus, com ara la renovació de tots els contenidors de superfície i la renovació de bona part dels contenidors soterrats dels municipis adherits.

En el cas d’Altafulla, més enllà del servei de recollida d’escombraries, el plec de clàusules també contempla el servei de neteja viària i de platges, i el servei de recollida porta a porta als carrers del nucli antic.

Per fer possibles totes aquestes tasques, l’empresa adjudicatària haurà d’aportar camions, màquines escombradores, vehicles de repàs previ al buidat de contenidors, i tot aquell material que sigui necessari.

La durada del nou contracte serà de deu anys i tindrà un import total per a aquest període de prop de 59 milions d’euros.
Micha Preuss, regidor de Serveis
Micha Preuss, regidor de Serveis
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès