Notícies
14 de març del 2019
El Cineclub Altafulla Link se suma a la commemoració del Dia Internacional de la Dona
L’entitat projectarà la pel·lícula ‘La mujer que sabia leer’ aquest divendres 15 de març a les 20h a la Sala Teresa Manero
El Cineclub Altafulla-Link torna a sumar-se aquest 2019 a la commemoració del Dia Internacional de la Dona. Ho fa aquest divendres amb la projecció de la pel·lícula ‘La mujer que sabía leer’ (‘Le Semeur’). A causa de les obres de remodelació del Casal La Violeta, l’activitat torna a traslladar-se a la Sala Teresa Manero, en aquesta ocasió, mitja hora abans de l’habitual -a les 8 del vespre- amb la intenció d’obrir un debat posterior amb els assistents.

El drama, dirigit per Marine Francen, transcorre a les muntanyes franceses l’any 1852, i narra la història de Violette, que viu com el seu poble es veu privat de tots els homes després de la repressió ordenada per Napoleó III. L’ordre aïlla les dones del món durant mesos, i desesperades per tornar a veure els seus homes de nou, fan el jurament que si n’apareix algun, hauran de compartir-lo.

Segons ha explicat el responsable del Cineclub, Jose Manuel Ruiz, la producció pretén acabar amb els estereotips, trencar amb el tabú entorn de la sexualitat femenina, i despertar la condició feminista.

Si bé és cert que en diverses ocasions la indústria cinematogràfica ha dedicat especial atenció al feminisme, Jose Manuel Ruiz ha reconegut que acostuma a fer-ho únicament des d’una vessant de reivindicació social a través de dones lluitadores. En aquest sentit, el responsable considera que hauria de ser més sensible amb aquesta temàtica donant una altra veu a les dones des d’una mirada “més clara i oberta de la sexualitat”.

La pel·lícula va rebre el Premi Nous Directors al Festival de San Sebastián de l’any 2017.
Jose Manuel Ruiz, responsable del Cineclub
Jose Manuel Ruiz, responsable del Cineclub
Jose Manuel Ruiz, responsable del Cineclub
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès