Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de març del 2019
La 38a Festa de l’Olla arriba aquest diumenge a Altafulla de la mà de la Bicicletada Infantil i del Dia de l’Arbre
Les bicicletes sortiran a les 10h de l’Era del Castell i culminaran el recorregut al parc de Clot de Torrell, on tindrà lloc la plantada. L’olla se servirà a les 14h al parc del Comunidor
17 pollastres, 17 conills, 15 quilos de costella i 20 llonganisses és el que els cuiners de la Brigada Municipal faran servir per preparar la tradicional olla d’Altafulla, aquest diumenge 17 de març. Tot barrejat i estofat amb el sofregit de verdures, els cigrons, i el toc especial de la salsa de romesco, de la qual encara a dia d’avui no n’han volgut descobrir cap detall. Els xefs tornaran a comptar amb l’ajuda de l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla.

La tradició es remunta a l’època de l’alcalde Pijuan, ara fa 38 anys. La primera edició de la iniciativa es va celebrar a la urbanització de Brises del Mar, i l’any següent ja es va traslladar al parc del Comunidor, on s’ha mantingut fins a dia d’avui. De la trajectòria n’ha parlat el xef Pepe Caro.

Els tiquets es poden adquirir a un preu de 4 euros a l’Oficina de Turisme de la plaça dels Vents d’Altafulla, a l’Estanc Pijuan, i al Forn Martí. La regidoria de Festes preveu repartir 250 racions. Cal que els assistents portin plats, gots i coberts.

A la 38a Festa de l’Olla la precediran, com ve sent habitual els darrers anys, la Bicicletada Infantil i el Dia de l’Arbre.

A les 10 del matí, les bicicletes ja estaran preparades davant de l’Era del Castell per iniciar el recorregut pel municipi, de la mà de nou de la Penya Ciclista d’Altafulla. El trajecte, d’una hora de durada, recorrerà la Ronda, el camí de Ferran, un tram de la llera del riu Gaià, el camí de Cametes, l’estació, i el passeig de Botigues de Mar, fins arribar a l’avinguda Marquès de Tamarit.

El president de l’entitat, Ildefonso Cuesta, ha animat la ciutadania a participar-hi i gaudir d’una ruta “senzilla i molt maca”.

La plantada s’emplaçarà enguany al parc de Clot de Torrell, on s’hi plantaran quatre alzines. En aquesta ocasió, serà el Garden Gaià - Grup La Rasa el que col•laborarà amb l’activitat, en substitució de l’Associació Mediambiental La Sínia. El seu responsable, Joan Maria Vidal, ha explicat que la voluntat és “mantenir l’estètica del parc amb una espècie autòctona com és l’alzina”.

En acabar la plantada, els participants recuperaran forces amb un petit pica-pica.
Pepe Caro, un dels cuiners de l'olla
Ildefonso Cuesta, president de la Penya Ciclista d'Altafulla
Joan Maria Vidal, responsable del Grup La Rasa
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès