Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de març del 2019
30 veïns d’Altafulla es desplaçaran a Madrid aquest dissabte en l’autocar que organitza la territorial de l’ANC
140 persones del Baix Gaià viatjaran a la capital espanyola per denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol
Jornada la d’aquest divendres per ultimar els darrers detalls de la manifestació d’aquest dissabte 16 de març a Madrid. Les territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) d’Altafulla, Torredembarra, El Catllar, i Creixell han contractat dos autocars i hi desplaçaran 140 persones, 30 de les quals són d’Altafulla. La sortida des del municipi està prevista a les 8 del matí a la plaça La Portalada, i la tornada des de Madrid tindrà lloc pels volts de les 10 de la nit.
La coordinadora de la territorial al municipi, Neus Esbrí, s’ha mostrat molt satisfeta amb la participació.

La concentració d’aquest cap de setmana arriba de la mà, principalment, de l’ANC i Òmnium Cultural, que, en aquesta ocasió, té com a aliades una vintena d’organitzacions de l’esquerra madrilenya de base i vinculada a moviments socials, totes aglutinades sota el paraigua de #NoHayDemocracia.

La d’aquest dissabte esdevé una nova mobilització dins de la bateria d’accions que porten impulsant en els darrers mesos les entitats i els partits sobiranistes per denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol.

L’ANC i Òmnium tenen registrats 400 autobusos d’arreu de Catalunya per participar a la mobilització d’aquest dissabte a Madrid; i hi ha confirmats altres quaranta vehicles que sortiran d’altres punts del territori, com ara el País Basc, Andalusia, o Galícia.

Neus Esbrí s’ha mostrat esperançada en “superar les expectatives”, i ha insistit en la necessitat de mobilitzar-se amb “civisme, pacifisme, i sense caure en provocacions”. En referència a “possibles riscos”, s’ha mostrat convençuda que “l’Estat no s’ho pot permetre”.

El punt de trobada dels manifestants serà el passeig del Prado, entre la rotonda Emperador Carlos V i la plaça Neptuno. La marxa s’iniciarà a les 6 de la tarda a Atocha, i la intenció és que discorri pel passeig del Prado fins a la plaça de Cibeles, on està previst que tinguin lloc els discursos finals.

La manifestació repetirà el lema de les darreres convocatòries: “La autodeterminación no es delito. Democràcia és decidir”.
Neus Esbrí, coordinadora de l'ANC Altafulla
Neus Esbrí, coordinadora de l'ANC Altafulla
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès