Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 d'abril del 2019
Juan José Sirvent: “Menjar de tot però amb moderació és el secret d’una dieta equilibrada”
El principal problema a què ens exposem si portem una alimentació poc saludable és l’obesitat, una de les malalties més freqüents, també entre els infants
L’alimentació és un dels camps on existeixen més dubtes, mites, recomanacions i costums que, moltes vegades, acaben esdevenint modes. Menjar d’una manera sana i equilibrada s’ha convertit en una de les principals preocupacions de la societat actual, però cal anar en compte amb quins aliments retirem de la nostra dieta. Sovint, desterrem de la nostra alimentació un grup d’aliments determinats, com ara les carns vermelles o les processades, per la seva mala fama, però hem de ser conscients de no portar a l’extrem aquesta prevenció.

En general, un ritme i un estil de vida frenètics fa que la nostra dieta s’allunyi massa d’allò que es considera saludable, i ens hem vist pràcticament en l’obligació de canviar d’hàbits i trobar el terme mig entre el ‘fast food’ i una dieta molt poc variada.

És evident que tot el que s’inclou dins del grup d’aliments molt elaborats com ara embotits o carn processada no és saludable, però tampoc ho és centrar la nostra dieta exclusivament en els vegetals. Així ho corrobora Juan José Sirvent, veí d’Altafulla i cap del servei d’Anatomia Patològica a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. En declaracions a ‘Carrer Major’, ha explicat que no menjar res de carn, de peix, d’ous, o de llet, també pot comportar una dieta “incompleta” i “carències importants” en la persona que segueixi aquest tipus d’alimentació. En aquest context, ha descartat les dietes “monotemàtiques”.

El secret, doncs, està en “menjar de tot, però amb moderació”. Juan José Sirvent ha aconsellat “defugir dels components perjudicials per la salut i no incloure ni carns vermelles ni carns processades en la nostra dieta habitual”. Com a aliments fonamentals, ha parlat dels vegetals, les llegums, i el peix petit.

El principal problema a què ens exposem si no seguim una dieta equilibrada és l’obesitat. Segons Juan José Sirvent, una de les malalties més freqüents –també entre els infants-, que esdevé “una de les principals preocupacions de la salut pública”. Les seves conseqüències més immediates són la diabetis i la hipertensió, “dues malalties –segons Sirvent- que si no es tracten bé comporten moltes complicacions”.

En cas de buscar assessorament en matèria d’alimentació, Juan José Sirvent ha aconsellat acudir a professionals sanitaris amb formació en dietètica.
Juan José Sirvent, cap del servei d’Anatomia Patològica a l’Hospital Joan XXIII
Juan José Sirvent, cap del servei d’Anatomia Patològica a l’Hospital Joan XXIII
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla