Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 d'abril del 2019
La Setmana Santa d’Altafulla dona el tret de sortida amb la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre la celebració
El programa s’allargarà fins el 21 d’abril amb actes religiosos i culturals
Els actes de la Setmana Santa es posen en marxa a Altafulla aquest divendres al vespre. La inauguració d’una exposició fotogràfica de la celebració al municipi, de la mà de la Parròquia de Sant Martí, serà l’encarregada d’encetar el programa d’actes, a partir de les 8 del vespre al Fòrum. Es tracta d’un recull d’imatges que mostra tota una trajectòria al municipi i que, segons ha avançat el mossèn Jaume Gené, pretén “remetre la ciutadania a un passat encara prou pròxim com per reconèixer cares i situacions, i sentir-se partícip de la celebració”.

Feia un parell d’anys que la Parròquia estudiava la possibilitat d’oferir aquesta mostra, i Jaume Gené espera la seva inauguració amb “molta il·lusió”. Es podrà visitar fins el 21 d’abril, en horari de 6 a 8 de la tarda els dies feiners; i de 12 a 2 del migdia, i de 6 a 8 de la tarda, els dissabtes, els diumenges, i els dies festius.

Una estona després d’aquesta inauguració, a dos quarts de 10 del vespre, l’Església de Sant Martí acollirà un concert de música sacra a càrrec del Cor Badaveus.

Aquesta no serà l’única mostra musical d’un programa en què la cultura i la religió aniran de bracet. Aquest diumenge, sense anar més lluny, la soprano Andrea Jiménez, acompanyada de Jesús Ventura a l’oboè i Pedro José Rodríguez al clave, oferirà un concert de música religiosa, a dos quarts de 8 de la tarda a l’Església.

Mossèn Jaume Gené ha parlat de “companys de viatge de la Setmana Santa, i d’elements molt nostres que s’han anat recuperant al llarg dels darrers anys”. Ha recordat que “el Diumenge de Rams és el dia més important pels cristians, i l’hem de viure en totes les seves dimensions”.

El programa s’allargarà encara durant més d’una setmana amb la lectura dramatitzada del XIX Camí de la Creu, els diversos actes del calendari litúrgic, i les cantades de caramelles.

La Parròquia ha creat un perfil a la xarxa social Instagram per donar-ne a conèixer tots els detalls.
Mossèn Jaume Gené
Mossèn Jaume Gené
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla