Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 d'abril del 2019
La Setmana Santa d’Altafulla dona el tret de sortida amb la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre la celebració
El programa s’allargarà fins el 21 d’abril amb actes religiosos i culturals
Els actes de la Setmana Santa es posen en marxa a Altafulla aquest divendres al vespre. La inauguració d’una exposició fotogràfica de la celebració al municipi, de la mà de la Parròquia de Sant Martí, serà l’encarregada d’encetar el programa d’actes, a partir de les 8 del vespre al Fòrum. Es tracta d’un recull d’imatges que mostra tota una trajectòria al municipi i que, segons ha avançat el mossèn Jaume Gené, pretén “remetre la ciutadania a un passat encara prou pròxim com per reconèixer cares i situacions, i sentir-se partícip de la celebració”.

Feia un parell d’anys que la Parròquia estudiava la possibilitat d’oferir aquesta mostra, i Jaume Gené espera la seva inauguració amb “molta il·lusió”. Es podrà visitar fins el 21 d’abril, en horari de 6 a 8 de la tarda els dies feiners; i de 12 a 2 del migdia, i de 6 a 8 de la tarda, els dissabtes, els diumenges, i els dies festius.

Una estona després d’aquesta inauguració, a dos quarts de 10 del vespre, l’Església de Sant Martí acollirà un concert de música sacra a càrrec del Cor Badaveus.

Aquesta no serà l’única mostra musical d’un programa en què la cultura i la religió aniran de bracet. Aquest diumenge, sense anar més lluny, la soprano Andrea Jiménez, acompanyada de Jesús Ventura a l’oboè i Pedro José Rodríguez al clave, oferirà un concert de música religiosa, a dos quarts de 8 de la tarda a l’Església.

Mossèn Jaume Gené ha parlat de “companys de viatge de la Setmana Santa, i d’elements molt nostres que s’han anat recuperant al llarg dels darrers anys”. Ha recordat que “el Diumenge de Rams és el dia més important pels cristians, i l’hem de viure en totes les seves dimensions”.

El programa s’allargarà encara durant més d’una setmana amb la lectura dramatitzada del XIX Camí de la Creu, els diversos actes del calendari litúrgic, i les cantades de caramelles.

La Parròquia ha creat un perfil a la xarxa social Instagram per donar-ne a conèixer tots els detalls.
Mossèn Jaume Gené
Mossèn Jaume Gené
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla