Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2019
AA diu l’últim adéu a Neus Català en el dia de la commemoració del 88è aniversari de la Segona República
La formació també ha realitzat la tradicional ofrena floral al monòlit del Cementiri que recorda els desapareguts i morts de la Guerra Civil
La data del 14 d’abril recorda la proclamació, ara fa 88 anys, de la Segona República Espanyola. Una efemèride que Alternativa Altafulla (AA) commemora cada any. La formació ha tornat a vestir amb els colors roig, groc i morat de la bandera republicana el monòlit del Cementiri Municipal que recorda els desapareguts i morts de la Guerra Civil. Una acció que enguany ha complementat amb una ofrena floral davant del mural en homenatge a les dones que l’Ajuntament d’Altafulla inaugurava ara fa unes setmanes. Una de les protagonistes de la il·lustració és Neus Català, que ens ha deixat aquest dissabte als 103 anys.

AA ha aprofitat la commemoració per dedicar l’últim adéu a la lluitadora antifeixista i última supervivent catalana del camp de concentració nazi de Ravensbrück. L’alcalde i cap de llista de la formació, Fèlix Alonso, ha definit Neus Català com “un referent de vida”, i ha assegurat que “seguirem fidels a la seva lluita i al seu record”. El batlle ha recordat que AA ja li va retre homenatge l’any 2010 en el marc del 65è aniversari de l’alliberament dels camps de concentració.

Neus Català va néixer als Guiamets, a la comarca del Priorat, el 6 d'octubre de 1915. Filla de camperols, en iniciar-se la Guerra Civil, va impulsar les Joventuts Socialistes Unificades de Catalunya dels Guiamets i poc després es va establir a Barcelona. El 1939 va creuar la frontera francesa, però l'esclat de la Segona Guerra Mundial i la caiguda de França la van portar a implicar-se a la Resistència. Va ser detinguda pels nazis arran de la seva tasca dins dels maquis i el 1944 la van traslladar al camp de concentració per a dones de Ravensbrück. Era presidenta de l’Amical Ravensbrück des de la seva fundació l'any 2005. Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 2005, la Medalla d'Or al Mèrit Cívic de l'Ajuntament de Barcelona el 2014 i la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya el 2015.

El funeral de Neus Català serà aquest dimarts en l'estricta intimitat de la família.
Fèlix Alonso, alcalde i cap de llista d'AA
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla