Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2019
“La prosperitat, el benestar, i la llibertat”, eixos vertebradors del programa de Junts per Altafulla pel 26 de maig
La creació d’una escullera submergida per conservar la platja, d’un viver d’empreses, i d’un parc d’habitatge social són algunes de les propostes més destacades
“La prosperitat, el benestar, i la llibertat” seran els eixos vertebradors del programa amb què Junts per Altafulla concorrerà a les Eleccions Municipals del 26 de maig. L’alcaldable de la formació, Hèctor López Bofill, ha desglossat aquest dissabte a la tarda al Museu algunes de les propostes que es desprendran d’aquests tres pilars fonamentals.

En l’àmbit de la prosperitat, la prioritat de la formació és “mantenir la platja de forma sostenible com a principal font de riquesa”. La proposta gira entorn de la creació d’una escullera de biòtops submergida “que freni els corrents de llevant i conservi la sorra de manera natural”.

En aquesta mateixa línia de prosperitat, l’alcaldable també ha parlat de la creació d’un viver d’empreses “de tecnologia neta”. Ha presentat la manca de comunicació entre Brises del Mar i el centre del poble com “un problema endèmic” que pretenen solucionar a través d’aquest viver amb la construcció d’un vial que connecti ambdues zones.

La creació d’un parc d’habitatge social i d’una empresa mixta amb participació de capital públic i privat són altres de les propostes que s’emmarquen dins d’aquest eix de la prosperitat.
Pel que fa al benestar, el jurista i professor de Dret Constitucional ha destacat com a projecte prioritari la creació d’un espai residencial per la gent gran que ofereixi les modalitats de domicili tutelat, cohabitatge amb serveis comuns, i residència per a grans dependents.

Aquesta proposta pretenen complementar-la a llarg termini amb un segon projecte, també cabdal dins del programa, que passa per la conversió del Consultori Mèdic en un Centre d’Atenció Primària. Conscients de la dificultat d’aquesta ampliació, han presentat com un primer pas l’increment de la plantilla amb la incorporació d’una plaça de metge, una altra d’infermer, i una tercera de llevador. Segons Hèctor López Bofill, “reclamacions dels usuaris que compten amb el suport del sector sanitari”.

Quant a la llibertat, la formació pretén convertir Altafulla en “un actor que participi en el projecte d’autodeterminació de Catalunya”. Bofill ha explicat que “si es concreta el mandat de l’1 d’octubre i s’aplica la llei de transició nacional i fundacional de la República, Altafulla contribuirà en tot allò que signifiqui un canvi d’estatus polític”. Des de perspectiva de la llibertat també es comprometen a “donar suport a les persones represaliades, i a denunciar les autoritats estatals per les violacions a drets fonamentals”.

El col·loqui d’aquest dissabte també ha servit per exposar la proposta amb què la Junts per Catalunya concorrerà a les Eleccions a les Corts Generals del 28 d’abril. Hèctor López Bofill n’és el candidat al Senat per Tarragona, i d’entre les principals propostes previstes a la demarcació n’ha destacat les infraestructures i l’habitatge social. Ha reconegut, però, que “la situació política que estem vivint fa que la prioritat absoluta sigui la llibertat de les persones que estan a la presó, i el reconeixement del dret a l’autodeterminació”. Ha demanat “una àmplia majoria de l’independentisme de cara als actors internacionals”. Tot i mostrara-se “predisposat a dialogar”, ha sentenciat que “abans s’ha de resoldre la situació d’anomalia política, que no correspon a un estat occidental i de democràcia liberal”.
Hèctor López Bofill, cap de llista de Junts per Altafulla
Hèctor López Bofill, cap de llista de Junts per Altafulla
Hèctor López Bofill, cap de llista de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla