Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2019
La CUP Altafulla recull les propostes de la ciutadania en una assemblea popular
La trobada ha tingut lloc aquest dissabte al Museu, i es reprendrà amb dues noves convocatòries el 27 d’abril i l’11 de maig
La CUP Altafulla ha celebrat aquest dissabte la primera de les tres assemblees populars que han d’acabar de configurar el seu programa electoral de cara als comicis del 26 de maig.
Una trentena de persones s’han reunit al Museu d’Altafulla per debatre i reflexionar sobre les necessitats del municipi.

La “nova manera de fer política” que proclama la formació passa per diferents aspectes com ara “l’empoderament” del poble, la participació “directa i assembleària”, un nou model econòmic “social i solidari”, i una forma d’organització “horitzontal” de l’Ajuntament.

Aquest cap de setmana s’han començat a posar sobre la taula propostes concretes amb la intenció d’acabar de perfilar els principals eixos amb què concorrerà, per primera vegada, a les eleccions municipals.

La número 4, Sara Barnés, ha parlat d’una residència per la gent gran, d’un espai d’oci i de lleure pels joves, i de la promoció de la cultura i de les entitats locals. Les altres dues convocatòries tindran lloc el 27 d’abril i l’11 de maig.

Paral·lelament a la presentació d’aquestes primeres propostes, la CUP Altafulla ha denunciat “incompliments” per part de l’Ajuntament d’Altafulla pel que fa a la “desatenció d’una família en situació d’exclusió social”. Es tracta d’una de la famílies que resideixen de manera irregular en un dels habitatges del carrer Catúfols, i que el passat mes de febrer es va instal·lar durant uns dies a les portes del consistori en vaga de fam per reclamar el seu empadronament.

Una problemàtica que aleshores ja es va solucionar i que ara la formació anticapitalista torna a treure a la llum. Ha criticat l’Ajuntament de “no actuar subsidiàriament en referència als talls en els subministrament de serveis bàsics com són l’aigua i la llum, així com per resoldre l’abocament d’aigües fecals a la via pública”.

Per fer visible la seva denúncia, ha iniciat una campanya de recollida de signatures , i ha proposat una taula de diàleg entre la família afectada, l’Ajuntament, i el veïnat d’Hort de Pau “per trobar una solució consensuada a aquesta greu problemàtica que fa més d’un any que Altafulla pateix”.
Sara Barnés, número 4 de la CUP Altafulla
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla