Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 d'abril del 2019
En marxa les obres del gimnàs de l’escola La Portalada d’Altafulla
Durant el període de vacances de Setmana Santa, les tasques se centraran en els moviments de terra i en aquelles intervencions que poden ocasionar més molèsties als alumnes
Les màquines han començat a treballar aquest dilluns a l’escola La Portalada d’Altafulla aprofitant l’aturada de l’activitat al centre. L’inici de les vacances de Setmana Santa ha anat de la mà de la posada en marxa dels treballs que han de permetre la construcció de l’esperat gimnàs, que ha d’estar en funcionament el proper curs.

Les tasques se centren aquests dies en els moviments de terra i en aquelles intervencions que poden ocasionar més molèsties als alumnes. Així doncs, la intenció d’aprofitar aquests dies de festa, segons la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, és minimitzar aquestes incomoditats. Prèviament, s’hi han realitzat treballs d’adequació i de delimitació de l’espai.

D’acord amb el calendari establert, durant els mesos de maig i juny els estudiants podrien patir petites afectacions a causa de les obres d’arranjament, però no serà fins el juliol quan es posi en marxa la construcció. Així doncs, el gruix més important tindrà lloc durant l’estiu, tan bon punt s’aturi l’activitat educativa.

L’empresa encarregada de dur a terme els treballs és Edificacions i Urbanitzacions Vendrell SL. L’obra té un cost de 598.579,33 euros, amb l’IVA inclòs, i un període d’execució de sis mesos.

El projecte, redactat pel despatx Esparó Arquitecte, fa front de façana a les pistes actuals del centre, augmenta la flexibilitat de l’espai i incrementa la connectivitat entre ambdós elements. Es manté la idea de porxo central com a element vertebrador entre l’escola i l’ampliació projectada. La nova ubicació del gimnàs també conserva el flux de circulació proposats a l’avantprojecte que connecten l’escola amb les pistes de la zona oest, a través del porxo central.

La proposta també contempla la creació d’una zona de grades, adaptant-se al desnivell existent. S’allibera la franja d’espai verd a sud, tant per possibles futurs creixements com per mantenir la connexió dels patis est i oest situats al sud de la parcel·la. També permet crear un futur accés secundari per al gimnàs i les zones de pistes, que permetria l’ús dels equipaments de manera independent fora de l’horari lectiu de l’escola.

La superfície total construïda serà de 407,53 m2; i la superfície útil serà de 366,42 m2. A banda de la sala per al gimnàs, l’equipament també disposarà d’un escenari, dos magatzems, vestíbul, vestidor i bany per als monitors, vestidors i banys per als homes i les dones, dutxes, i un bany adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Projecció de la pel·lícula "El reino"
19 d'abril a les 20:00h. a la sala Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Copa d'Europa de Patí a Vela
19, 20 i 21 d'abril a les 12:00h. al Club Marítim
Organitza: Club Marítim Altafulla
5è Pleamar Vintage Market
20 i 21 d'abril durat tot el dia al parc de Voramar
Programa sencer a: www.pleamarmarket.com
Fira de Sant Jordi
23 d'abril durant tot el dia a l'avinguda Marquès de Tamarit
Organitza: Ajuntament d'Altafulla