Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de maig del 2019
26M / Junts per Altafulla proposa la creació d’un Espai Joventut i d’un ‘Pop up park’ per a joves
En aquesta àrea, la formació també vol impulsar una borsa de treball municipal, i un sistema de pràctiques en empreses locals
Les polítiques de joventut i d’infància són una altra de les àrees del programa de Junts per Altafulla que giren entorn del benestar. Una de les principals propostes que planteja la formació en aquest àmbit és la creació d’un Espai Joventut, constituït com a entitat, on els joves puguin desenvolupar les seves activitats culturals i de lleure en funció dels seus interessos. La intenció és habilitar algun equipament en desús o algun espai derivat de l’aprofitament urbanístic.

L’alcaldable, Hèctor López Bofill, parla de la importància d’obrir-se a “tot tipus de joves”. La formació defensa que “el benestar també és integració”; una inclusió que Junts per Altafulla vol aconseguir en tots els àmbits. Dins d’aquest Espai Joventut, pretén recuperar l’agrupament escolta d’Altafulla “des d’una perspectiva laica”.

En aquesta mateixa línia, la integració amb altres col·lectius és un altre dels objectius que persegueix la formació. N’és un exemple el menjador social que pretén impulsar i que vol donar servei a la gent jove, però també a la gent gran i a les persones necessitades.

Aquesta integració també volen que es doni amb entitats públiques com ara l’Escola Municipal de Música, i amb associacions privades amb la voluntat de promoure la cultura entre els joves.

Més enllà de la creació d’aquest Espai Joventut, la voluntat també és dinamitzar un parc específic per a joves –‘Pop up park’- amb mobiliari urbà de disseny acurat, amb carregadors per a dispositius electrònics, connexió wifi, guinguetes, taules de tenis taula, i barres d’exercici.

El programa referent a polítiques de joventut també contempla la creació d’una borsa de treball en empreses locals, en coordinació amb el sistema d’ensenyament, inclosos els cicles formatius i l’escola d’oficis; així com la creació d’un sistema de pràctiques en empreses locals.

En matèria d’habitatge, Junts per Altafulla pretén recuperar edificis buits per posar-los al servei dels joves en règim protegit, i facilitar la seva emancipació.

En l’àmbit de la infància, el programa també contempla la creació d’un programa de lleure pel període d’estiu, i la promoció d’estades esportives de manera conjunta amb les entitats del municipi.

Preveu també la definició d’una partida de beques d’estudi.
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Hèctor López Bofill, alcaldable de Junts per Altafulla
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès