Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
15 de maig del 2019
26M / La CUP Altafulla proposa la creació d’un Institut Municipal d’Habitatge
La formació també pretén impulsar una borsa i un parc d’habitatge de lloguer social
La creació d’un Institut Municipal d’Habitatge és una de les propostes estrella de la CUP Altafulla en aquesta àrea. Serà la institució que s’encarregarà de gestionar el parc d’habitatge de lloguer social, que la formació pretén impulsar per donar resposta a les necessitats residencials de la població. La intenció és que aquesta plataforma no només doni resposta a les famílies i les persones necessitades, sinó que també ofereixi els seus serveis a la gent gran, als joves, i a les famílies monoparentals.

Crear una borsa d’habitatge de lloguer per regular el preu de l’habitatge, que, segons apunta, “ara mateix està pels núvols”, és una altra de les mesures que vol dur a terme. D’aquesta manera, assegura que “els propietaris tindran garantit el pagament del lloguer”.

La formació també buscarà la implicació de les cooperatives en les diferents modalitats de cessió d’ús, de dret de superfície, de masoveria urbana, o de cases antigues abandonades.

Per impulsar totes aquestes mesures, la CUP Altafulla preveu realitzar un cens d’habitatges buits previ, i estudiar les situacions d’emergència existents al municipi. En aquest darrer cas, la seva proposta passa per “expropiar els habitatges que estan abandonats des de fa més de dos anys, d’acord amb la llei que va aprovar el Parlament de Catalunya l’any 2016, i incloure’ls al parc de lloguer social”.
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès