Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de maig del 2019
26M / AA vol estendre l’àrea de les polítiques de gènere a tots els àmbits d’actuació de l’Ajuntament
La formació aposta per mantenir els programes preventius als centres educatius, i proposa nous tallers de coresponsabilitat en les tasques de cura de la família
Estendre l’àrea de les polítiques de gènere a tots els àmbits d’actuació de l’Ajuntament és el principal objectiu que persegueix Alternativa Altafulla (AA) en aquesta matèria.

La número 3 de la formació, Marisa Méndez-Vigo, explica que, tot i que sempre s’han impulsat accions i activitats en relació amb altres regidories, com ara Comerç, Festes, o Esports, reconeix que és la primera vegada que es fa de manera específica amb eixos concrets dins de les diverses àrees. D’aquesta manera, el programa presenta mesures de gènere al llarg dels diferents blocs que planteja amb la voluntat de “potenciar la transversalitat de la temàtica”.

Per la número 3 d’AA el treball a l’aula és “fonamental”. La idea és continuar impulsant als centres educatius de la vila programes relacionats amb la igualtat, amb la prevenció de la violència masclista, i amb la promoció de canvis culturals en les relacions de gènere i de rols socials. Assegura que els resultats són “molt positius”, i que la valoració que en fan els equips docents és “molt favorable”.

La coresponsabilitat entre homes i dones en les tasques de la llar i de cura de la família esdevé un altre dels eixos centrals en matèria de polítiques de gènere. La intenció és oferir tallers que fomentin aquesta coresponsabilitat. Marisa Méndez-Vigo reconeix que “tot i que la situació ha millorat molt en els darrers anys, aquestes tasques encara recauen majoritàriament en les dones”.

El programa també contempla l’aplicació de la llei ‘Drets de gais, lesbianes, bisexuals, i transsexuals, i per a l’erradicació de l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia”, segons Marisa Méndez-Vigo, “simplement per donar visibilitat a aquests col·lectius”.
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès