Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
16 de maig del 2019
26M / AA vol estendre l’àrea de les polítiques de gènere a tots els àmbits d’actuació de l’Ajuntament
La formació aposta per mantenir els programes preventius als centres educatius, i proposa nous tallers de coresponsabilitat en les tasques de cura de la família
Estendre l’àrea de les polítiques de gènere a tots els àmbits d’actuació de l’Ajuntament és el principal objectiu que persegueix Alternativa Altafulla (AA) en aquesta matèria.

La número 3 de la formació, Marisa Méndez-Vigo, explica que, tot i que sempre s’han impulsat accions i activitats en relació amb altres regidories, com ara Comerç, Festes, o Esports, reconeix que és la primera vegada que es fa de manera específica amb eixos concrets dins de les diverses àrees. D’aquesta manera, el programa presenta mesures de gènere al llarg dels diferents blocs que planteja amb la voluntat de “potenciar la transversalitat de la temàtica”.

Per la número 3 d’AA el treball a l’aula és “fonamental”. La idea és continuar impulsant als centres educatius de la vila programes relacionats amb la igualtat, amb la prevenció de la violència masclista, i amb la promoció de canvis culturals en les relacions de gènere i de rols socials. Assegura que els resultats són “molt positius”, i que la valoració que en fan els equips docents és “molt favorable”.

La coresponsabilitat entre homes i dones en les tasques de la llar i de cura de la família esdevé un altre dels eixos centrals en matèria de polítiques de gènere. La intenció és oferir tallers que fomentin aquesta coresponsabilitat. Marisa Méndez-Vigo reconeix que “tot i que la situació ha millorat molt en els darrers anys, aquestes tasques encara recauen majoritàriament en les dones”.

El programa també contempla l’aplicació de la llei ‘Drets de gais, lesbianes, bisexuals, i transsexuals, i per a l’erradicació de l’homofòbia, lesbofòbia i transfòbia”, segons Marisa Méndez-Vigo, “simplement per donar visibilitat a aquests col·lectius”.
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Marisa Méndez-Vigo, número 3 d'AA
Social
Et recomanem
Festival Altacústic
18, 19 i 20 de juliol a la Vila Closa
Més informació a www.altacustic.cat
Correfoc dels Diables d'Altafulla i els Diables de la Canonja
20 de juliol a les 22:30h. des de la plaça Consolat de Mar
Organitza: Grup de Diables d'Altafulla
Concurs de Castells de Sorra
27 de juliol a les 11:00h. davant del Club Marítim
Bases i inscripcions a l'Oficina de Turisme
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla