Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
16 de maig del 2019
S’instal·len tres fanals solars dotats amb tecnologia LED a l’entrada de Brises del Mar
Es tracta d’una prova pilot amb l’objectiu de fer-ho extensiu al nou enllumenat d’aquest nucli urbà ubicat al nord d’Altafulla
La Brigada Municipal de l’Ajuntament d’Altafulla ha instal·lat aquest dimecres al matí tres fanals que funcionen de forma autònoma amb energia solar i dotats amb tecnologia LED al pont d’accés a la urbanització de Brises del Mar. Concretament s’ha col·locat una lluminària a l’entrada de l’accés i dues més, a banda i banda del pont.

La instal·lació d’aquests tres fanals solar line funcionarà com a prova pilot amb l’objectiu final de fer-ho extensiu a altres zones de la població, com ha explicat la regidora de Via Pública, Marisa Méndez Vigo, als micròfons d’Altafulla Ràdio. A Brises de Mar també està previst licitar el nou enllumenat públic, amb una inversió de 225.000 euros, en els pròxims mesos.

La tecnologia solar line és la lluminària solar que funciona de forma autònoma al 100%. Està dotada amb tecnologia LED d'alta potència, que es conjuga amb un sistema que s'abasteix de la llum solar aconseguint un total estalvi energètic aprofitant-se d’una energia alternativa com el sol.

Una altra de les particularitats d’aquests fanals instal·lats és l’encesa automàtica quan no detecta llum i la reducció del nivell d’il·luminació quan no detecta presència.

Les lluminàries integren panell fotovoltaic, bateries d'ió-liti d'alta capacitat, mòduls òptics LED i controlador de càrrega. També inclouen un sensor d'infrarojos per augmentar l'autonomia, en reduir el nivell d'il·luminació al 30% quan no detecta presència. Aquest sistema fa que quan el sensor detecta presència, el nivell d’il·luminació s’eleva al 100%.

Per tal d’aconseguir un millor rendiment i aprofitament de la llum solar, els tres fanals s’han instal·lat amb una inclinació fixa de la consola. El temps mitjà de càrrega és de 6/8 hores, mentre que el temps de descàrrega és superior a les 20 hores. La inversió ha estat de 1.422,53 euros.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Via Pública
Social
Et recomanem
Concert amb les corals Unda Maris i Nous Rebrots
25 de maig a les 19:00h. al pati del Castell
Organitza: Coral Nous Rebrots
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
26 de maig a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
'La capsa dels contes', amb Xusa Ortega i Imma Goril·la
28 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
'Contes per viure en pau', amb Imma Pujol
30 de maig a les 17:00h. a la biblioteca municipal
Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès