Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de juny del 2019
L’Ajuntament d’Altafulla ofereix un ‘Estiu Saludable per a la Gent Gran’
L’Esplai atura la seva activitat del 27 de juliol fins a finals del mes d’agost
L’Esplai de Gent Gran d’Altafulla tancarà portes del 27 de juliol fins a finals del mes d’agost. L’entitat aprofita l’estiu per desconnectar i perquè els seus usuaris dediquin el seu temps a la família. El vicepresident, Ramon Rofas, ha avançat que l’activitat es reprendrà amb normalitat a principis del mes de setembre.

Tot i això, l’activitat per la gent gran al municipi no s’atura. L’Ajuntament torna a oferir durant els mesos de juliol i agost el programa ‘Estiu Saludable per a la Gent Gran’, que inclou diverses propostes com ara Gimnàstica de Manteniment (dilluns i dimecres de 8:30h a 9:30h i de 9:30h a 10:30h), Gimnàstica Suau a la Platja (dimarts de 8:30h a 10:30h), i Itineraris Saludables (dijous de 8:30h a 10:30h); i Aquagym a la Piscina Municipal, tot els divendres d’11h a 12h i de 12h a 13h.

Altres activitats que la regidoria d’Acció Social i Gent Gran ofereix als avis i àvies de la vila durant tot l’any són el ball i el teatre socials, l’activitat física al parc de salut, els tallers de risoteràpia, educació postural i fisoteràpia, i o els tallers d’informàtica i noves tecnologies, i d’entrenament de la memòria, entre moltes altres.

Més enllà d’aquest dia a dia d’activitats, en el marc del programa de l’Esplai, les sortides són la proposta estrella. Al llarg de l’any, ofereix sis o set excursions en dates assenyalades com ara el Nadal o l’estiu que, segons el vicepresident, tenen molt bona acollida entre els usuaris. La més recent ha estat el viatge a Pamplona, i de cara als propers mesos ja tenen prevista una sortida en barca per la costa de Tarragona o una excursió pel delta de l’Ebre.

Ramon Rofas ens ha remuntat als orígens de l’equipament. Ha recordat que va ser Josep Maria La Farga, promotor de la zona de la Pedrera ara fa quaranta anys, qui va construir l’edifici i el va cedir a l’Ajuntament amb l’única condició que es destinés a la gent gran. A partir d’aquí, el consistori va impulsar la creació d’una entitat que el gestionés. Des que es va inaugurar l’any 1998 i fins a dia d’avui no ha aturat la seva activitat.

La pista de petanca l’Ajuntament que va inaugurar ara fa prop de dos mesos també es posarà en marxa amb el nou curs, el proper mes de setembre.
Ramon Rofas, vicepresident de l'Esplai
Ramon Rofas, vicepresident de l'Esplai
Ramon Rofas, vicepresident de l'Esplai
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla