Notícies
Foto: Leemage
12 de juny del 2019
‘Descolonitzar la ment’, proposta del Club de Lectura d’Adults d’Altafulla pel mes de juny
La sessió tindrà lloc aquest dijous 13 de juny a les 19h
‘Descolonitzar la ment’, de Ngugi wa Thiong'o, és el llibre que ha triat el Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Municipal d’Altafulla per debatre i reflexionar en la nova trobada d’aquest mes de juny. La sessió tindrà lloc aquest dijous a les 7 de la tarda.

L’autor fa servir com a fil conductor de la narració el paper que juga la llengua en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica d’un poble, i la funció que desenvolupa en la descolonització. Ho fa a través de les seves vivències personals, que són les que han acabat elaborant el pensament de qui va ser empresonat i va viure a l'exili arran de les seves dures crítiques al colonialisme britànic.

Ara és professor de la Universitat de Califòrnia, i la seva voluntat és desplaçar de la literatura la càrrega del racisme, i reflexionar sobre les lluites i les resistències culturals de les minories envers l'opressor.

‘Descolonitzar la ment’ és una referència imprescindible en els estudis sobre postcolonialisme. Un conjunt d'assajos sobre política cultural que ajuda a entendre la colonització des d’una mirada a la qual no hi estem acostumats, la del colonitzat.
Social
Et recomanem
La capsa dels contes: "La cabreta que va venir a sopar"
18 de juny a les 17:00h. a la biblioteca
Organitza: Biblioteca d'Altafulla
Representació de l'òpera 'Vet aquí una vegada'
21 de juny a les 19:00h. a la plaça del Pou
A càrrec de l'Escola de Música i Dansclas
Sopar popular i revetlla de Sant Joan
23 de juny a les 22:00h. a la zona verda de davant del Castell
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
19a Nit de Bruixes
28 i 29 de juny als carrers de la Vila Closa
Organitza: Ajuntament d'Altafulla