Notícies
Foto: Leemage
12 de juny del 2019
‘Descolonitzar la ment’, proposta del Club de Lectura d’Adults d’Altafulla pel mes de juny
La sessió tindrà lloc aquest dijous 13 de juny a les 19h
‘Descolonitzar la ment’, de Ngugi wa Thiong'o, és el llibre que ha triat el Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Municipal d’Altafulla per debatre i reflexionar en la nova trobada d’aquest mes de juny. La sessió tindrà lloc aquest dijous a les 7 de la tarda.

L’autor fa servir com a fil conductor de la narració el paper que juga la llengua en la construcció de la identitat nacional, cultural, social i històrica d’un poble, i la funció que desenvolupa en la descolonització. Ho fa a través de les seves vivències personals, que són les que han acabat elaborant el pensament de qui va ser empresonat i va viure a l'exili arran de les seves dures crítiques al colonialisme britànic.

Ara és professor de la Universitat de Califòrnia, i la seva voluntat és desplaçar de la literatura la càrrega del racisme, i reflexionar sobre les lluites i les resistències culturals de les minories envers l'opressor.

‘Descolonitzar la ment’ és una referència imprescindible en els estudis sobre postcolonialisme. Un conjunt d'assajos sobre política cultural que ajuda a entendre la colonització des d’una mirada a la qual no hi estem acostumats, la del colonitzat.
Social
Et recomanem
Contacontes 'El fantasma dels ulls blaus'
22 d'agost a les 18:00h. a la Bibliomar (parc de Voramar)
A càrrec d'Imma 'Goril·la'
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'agost a les 11:00h. des de davant del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
32è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Fins el 27 d'agost a la plaça de l'Església
Més informació a www.fimaltafulla.cat
Classes de pilates, ioga i txí-kung
De dilluns a divendres cada matí a la platja d'Altafulla
Organitza: Ajuntament d'Altafulla