Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
11 de juliol del 2019
La presència de dones a l’Ajuntament d’Altafulla destaca per sobre de la mitjana catalana
Els municipis del país compten amb un 44% de regidores i amb només un 23% d'alcaldesses
Només un 23% de les alcaldies sorgides de les Eleccions Municipals del passat mes de maig estan liderades per dones. És una dada extreta de l’estudi ‘La presència de les dones als plens municipals de Catalunya’, que ha dut a terme l’Observatori de la Igualtat de Gènere (OIG).

La inclusió del gènere femení en aquest àmbit ha estat molt lenta en els darrers anys. Segons aquest estudi, però, val a dir que arran d’aquests darrers comicis locals s’ha produït el major augment de dones des de l’any 1979, i Catalunya ja no es troba per sota de la mitjana dels municipis de l’Estat espanyol, com s’havia donat fins a dia d’avui.

Una progressió que L’EINA ha volgut traslladar a l’Ajuntament d’Altafulla. En el cas del municipi, Jordi Molinera i Alba Muntadas comparteixen l’alcaldia des del mateix dia que van prometre el càrrec com a representants municipals.

Una presència femenina que també es fa extensiva a la resta de la corporació, que, per primera vegada en la història democràtica del consistori altafullenc, compta amb un total de sis dones –Alba Muntadas (L’EINA), Inma Morales (PSC), Gemma Maymó (L’EINA), Natalia Sanz (Ara Altafulla), Montse Castellarnau (AA), i Marisa Méndez-Vigo (AA)-, el que representa un 46% del total.

Aquest percentatge se situa dos punts per sobre de la mitjana catalana, que, segons dades de l’informe de l’OIG, no supera el 44%.

En el cas de l’equip de govern altafullenc, el percentatge s’eleva fins el 57%, amb quatre dones i tres homes.
Social
Et recomanem
Setmana Europea de la Mobilitat: combina i mou-te!
Del 16 al 22 de setembre
Programa sencer a www.altafulla.cat
Projecció de la pel·Lícula "The children Act"
20 de setembre a les 20:00h. a les Escoles Teresa Manero
Organitza: Cineclub Altafulla Link
Campionat Màster Espanyol de Scrabble
28 i 29 de setembre al Centre d'Entitats
Organitza: Club Scrabble Altafulla
Exposició del pintor Josep M. Bellido
Fins el 29 de setembre en horari del Museu
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla