Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
25 de juliol del 2019
El 32è Festival Internacional de Música d’Altafulla omplirà de vida la plaça de l’Església les nits d’agost
L’Ajuntament d’Altafulla i els directors artístics de la mostra han presentat aquest dijous un programa de set propostes de primer nivell
Altafulla continua amb l’activitat frenètica pròpia dels mesos d’estiu. Encara amb el bon regust de l’èxit de l’Altacústic, la Vila Closa torna a convertir-se en l’escenari de la música i la cultura, ara de la mà del Festival Internacional de Música (FIM) d’Altafulla. La mostra celebra aquest 2019 la seva 32a edició, de la qual ja en vam poder gaudir un primer tast amb el concert de música religiosa que va oferir per Setmana Santa. Aquest mes d’agost és el torn de les propostes d’estiu, incloses totes elles en un programa de primera línia que s’ha presentat aquest dijous al matí.

Pel coalcalde, Jordi Molinera, el FIM és “l’acte que omple la plaça de l’Església les nits d’agost”. Prop de 300 persones se citen en cadascuna de les actuacions per gaudir de les propostes artístiques dels directors Claudi Arimany i Albert Sardà.

El programa té un pressupost de 30.000 euros, que l’Ajuntament d’Altafulla entén com una “inversió”. La seva voluntat és “omplir de música, de cultura, i en definitiva, de vida, la Vila Closa”. Segons Molinera, l’objectiu no és obrir la iniciativa únicament al turisme, sinó que siguin els mateixos altafullencs els que també la gaudeixin.

El programa donarà el tret de sortida el dilluns 5 d’agost amb la primera proposta de Claudi Arimany, ‘Cançons d’avui, d’ahir i de sempre’. Una de les actuacions més populars, que Arimany acompanyarà aquest 2019 amb ‘Música de Cambra’ (dia 11), ‘Música de pel·lícules’ (dia 13), ‘Els grans romàntics’ (dia 21), i ‘De Bach a Piazzola’ (dia 25).

El cartell que presenta Arimany en aquesta 32a edició, es complementa amb les dues propostes d’Albert Sardà: ‘Música per a dos acordions’ (dia 8), i ‘Caravaggio Piano Quartet’, que clourà el festival el dia 27 d’agost.

Sardà ha destacat “l’equilibri” que es produeix entre totes aquestes propostes, que, lluny de voler confeccionar un festival de moda amb grans massificacions de públic, se centra en “la barreja d’estètiques i d’intèrprets novells amb d’altres molt reconeguts”.

Per la seva banda, Claudi Arimany, també ha destacat el marc “preciós” de la plaça de l’Església, i una acústica que ha titllat de “meravella”.

Les entrades per assistir a qualsevol dels concerts es poden adquirir a l’Oficina de Turisme, a través dels dispositius INFOTACTILE de la plaça del Pou i de la plaça dels Vents, per internet a www.altafulla.cat, o el mateix dia de les actuacions a partir de les 9 del vespre a la plaça de l’Església.

Les localitats tenen un preu de 15 euros per concert. L’organització també ofereix un paquet de quatre actuacions per 49 euros, i abonaments per 65 euros. Els titulars del Carnet Jove gaudeixen d’un 50% de descompte.

Totes les actuacions tindran lloc a les 10 de la nit.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Albert Sardà, director artístic del festival
Claudi Arimany, director artístic del festival
Social
Et recomanem
Arribada de Sa Majestat Carnestoltes
20 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb cercavila, xaranga, degustació de truites i música
1a Rua de Carnaval
22 de febrer a les 21:00h. des del carrer de la Bassa
I tot seguit, Ball a l'envelat del Comunidor
2a Rua de Carnaval
23 de febrer a les 17:00h. des del carrer de la Bassa
I en acabar, Guerra del Confeti a la plaça del Pou
Enterrament de la sardina
26 de febrer a les 20:15h. des del carrer de l'Hostal
Amb la participació del Grup de Diables d'Altafulla